Вести

Дашић присуствовао затварању радова на Денином брду

Асфалтирањем улице Шестог пука у насељу Денино брдо, радови на саобраћајној инфраструктури у оквиру програма државне станоградње улазе у завршну фазу. Затварању радова на изградњи саобраћајница присуствовао је и градоначелник Никола Дашић са сарадницима.

Асфалтирањем улице Шестог пука у дужини од 450 метара, град Крагујевац завршава своју обавезу саобраћајног опремања читавог насеља, казао је Дашић. Остаје да се заврши нешто тротоара и паркинг места и то се не односи само на прву фазу од 216 станова него на комплетан пројекат.

Задовољан сам темпом којим се пројекат реализује поручио је Дашић и изразио наду да ће извођач радова истим темпом привести крају стамбене објекте како би се припадници снага безбедности који су конкурисали уселили у своје станове.

Денино брдо, према речима Дашића, постаје нова жила куцавица са укупно 976 станова колико је превиђено да се изгради у обе фазе. Ако то помножимо са просечним бројем чланова једне породице то је заиста велики број становника који ће појачати ово насеље. Њихове потребе су битне граду Крагујевцу, као и потребе житеља у околним кућама. Они такође имају доста нерешених улица. Као што смо обећали прошле године, настављамо са асфалтирањем. У овом делу града током године урадићемо још неколико нових улица. Сваке године помало и надам се да ћемо успети до краја мандата да постигнемо темпо.

Иначе, укупна вредност радова на саобраћајној инфраструктури у оквиру програма државне станоградње, која поред улица подразумева пешачке стазе, паркинг места као и јавну расвету је 220 милиона динара. У предузећу за путеве очекују да уз повољне временске услове комплетан комплекс заврше почетком маја како је уговором и предвиђено.

 

Извор: Град Крагујевац