Вести

Дашић присуствовао отварању дечијег игралишта у Шумарицама

У насељу Шумарице, данас је у присуству градоначелника Николе Дашића и члана Градског већа за спорт, Предрага Стевовића, отворено још једно дечије игралиште, прво у овом насељу, које ће представљати спортски кутак за најмлађе. Изградња и обнављање дечијих игралишта и спортских терена, наставиће се у континуитету,све док свако насеље не буде имало приступ основној спортској инфраструктури. За ову намену, биће издвојено дупло више средстава у наредној години.

"Сви ми знамо да ово игралиште највише значи деци из овог насеља  која му се највише и радују, а и нама поправља расположење када чујемо дечију грају на све стране. То је младост, то је будућност и сасвим сам сигуран да ће њима и њиховим родитељима ово постати место окупљања и добра прилика да у свом насељу могу да се играју и да проведу безбрижне дечије дане, уз много смеха, игре, као што смо их и ми имали, на неки други начин. Деца су нам најважнија", рекао је Дашић.

Вредност радова је око два милиона динара са ПДВ-ом. Радови на уређењу окружења биће завршени на пролеће.

"Град Крагујевац изградњом овог дечијег игралишта показује да у континуитету  обнавља и прави потпуно нова дечија игралишта, али и отворене терене за мале спортове у свим насељима. У овој години смо направили 6 дечијих игралишта, реконструисали и направили 12 отворених терена за мале спортове, две теретане на отвореном. За ту намену је у овој години било опредељено 13 милиона динара, а у следећој години Град Крагујевац ће определити 25 милиона динара. Наставићемо да радимо више, да радимо боље, све док свако насеље не буде имало приступ основној спортској инфраструктури", рекао је Стевовић.

Савет МЗ Шумарице обезбедио је новогодишње пакетиће за сву децу која су данас испробала справе за играње на новоотвореном игралишту.

 

 

 

Извор: kragujevac.rs