Вести

Дашић посетио МЗ Добрача и разговарао са мештанима

На позив Савета МЗ Добрача, градоначелник Крагујевца Никола Дашић са својим сарадницима посетио је данас ово село, разговарао са мештанима о проблемима са којима се суочавају и начинима за њихово решавање.

Веома је важно да имамо континуиран дијалог са саветима сеоских месних заједница и упућене конкретне захтеве за решавање њихових приоритетних питања. Сваки од захтева који нам је упућен је оправдан, али је потребно време да се реализују како би се очувао равномеран развој шумадијског села на подручју града Крагујевца, рекао је градоначелник Никола Дашић. Мештани села Добрача суочавају се, као и у другим селима, са истим проблемима који су пре свега вода, саобраћајнице, расвета. Део захтева који су мештани села и Савет МЗ доставили биће урађен ове године према договореним роковима јер, ових дана се ради и у селима Кутлово, Десимировац. Јуче смо били у Прекопечи и са мештанима договорили шта је најнеопходније на самом почетку урадити, за шта смо одвојили средства, рекао је градоначелник Дашић.

Задовољство постигнутим договором после разговора са градоначелником и његовим сарадницима, изразио је Миодраг Перишић, заменик председника Савета МЗ Добрача.

Могу само да се захвалим градоначелнику Дашићу и свим његовим сарадницима што су имали слуха и одазвали се нашем позиву да дођу овде, упознају се и помогну нам, колико је могуће да решимо кључне проблеме. Надам се да ће се у догледно време послови  и реализовати. У Добрачи су проблеми као и у сваком другом селу вода, путеви, јавно осветљење а како је село велико и броји око 500 становника са раштрканим домаћинствима, проблем нам ствара и напон електричне енергије, каже представник Савета, Миодраг Перишић.

Добрачу су са градоначелником Дашићем посетили и Зоран Стошић, директор ЕД Крагујевац, др Снежана Живановић Катић, саветница градоначелника за аграрну политику и Марко Вујновић, директор ЈКП Шумадија.

Због комплексности послова које обавља ЈКП Шумадија нема локације у граду или селу у којима није потребна наша интервенција, каже директор Вујновић. У разговору са мештанима установили смо приоритете а како је доста тога запуштено, у складу са могућностима и доступности механизације и радника, асфалтираћемо најважнију саобраћајницу, поставити  јавну расправу а према захтевима мештана и контејнере. Према договореним роковима урадићемо наш део посла, казао је директор ЈКП Шумадија.

 

 

 

Извор: kragujevac.rs