Вести

Дашић отворио новоизграђено игралиште за децу и мини теретану

Градоначелник Крагујевца Никола Дашић отворио је новоизграђено игралиште за децу и мини теретану на отвореном у Станову, једном од највећих насеља у Крагујевцу. Станово има око 22 хиљаде становника, две основне школе и до сада у овом делу града није било уређеног забавно-рекреативног садржаја за најмлађе.

"Трудимо се да игралишта у градским насељима буде што више, јер млади имају приоритет", рекао је Дашић.

"Насеље Станово је специфично јер је једно од највећих у Крагујевцу и до сада није имало уређено дечије игралиште и теретану на отвореном. Вредност инвестиције је око 2,4 милиона динара што је нешто више од просека јер су се изводили припремни бетонски радови. У сваком случају, на оваквим пројектима не можемо да штедимо јер су за наше најмлађе суграђане, за нашу децу. Када временски услови дозвољавају, па чак и сада пред Нову годину, правимо и отварамо игралишта а тако ћемо наставити и наредне године. Жеља нам је да свако насеље добије садржај за најмлађе а у Станову би требало да, према броју становника, изградимо још најмање једно овако уређено игралиште", рекао је Дашић.

У улици Љубише Богдановића 10-12 у Станову изграђено је потпуно ново дечије игралиште и мини теретана на отвореном. На тартан подлози постављени су тобоган, љуљашке, клацкалице и њихалице, док мини теретана за вежбу и рекреацију на отвореном има вратило, шведске лестве, за издржај, склекове и нордијско скијање.

"Изградња игралишта и мини теретане на отвореном у Станову представља нашу малу победу која неће бити и једина у овом делу града", истакао је Предраг Стевовић, члан Градског већа за спорт.

"У наредном периоду покушаћемо да направимо бар још једно чиме ћемо показати да држимо реч заједно са градоначелником Николом Дашићем који инсистира на оваквим пројектима. За планове до краја године, Стевовић каже да је остало отварање још једног дечијег игралишта, два отворена терена за мале спортове, стрелиште и атлатски центар. Остајемо при томе да сваку реч коју смо дали нашим најмлађим суграђанима одржимо. Свако насеље у граду мора да у својој инфраструктури има рекреативни и забавни садржај за најмлађе и у наредном периоду наставићемо да изграђујемо или обнављамо", додао је Стевовић.

У време потпуне информатичке офанзиве отварање оваквих садржаја представља могућност младима да изађу и забаве се, вежбају на справама које су адекватне за њихов развој и одрастање, да их уведе у свет спорта и први корак ка спортским активностима, дружењу и забави, рекао је директор Далибор Тврдишић, директор ОШ "Драгиша Михаиловић". Насеље Станово је велико и поред неколико хиљада основаца из школа "Живадинка Дивац" и "Драгиша Михајловић" велики је број и ученика средњих школа, подсетио је он, који ће, сигуран сам, препознати вредност игралишта и користити га, али и заједно са најмлађим комшијама чувати и очувати за нове генерације.

 

 

 

Извор: kragujevac.rs