Вести

Дашић: Основни комунални проблеми у свим насељима биће решени

Крагујевац, 07.06.2020 – Први на листи Српске напредне странке у Крагујевцу „Александар Вучић – За нашу децу“ Никола Дашић посетио је насеља: Драгобраћа, Вињиште и Грошница, како би са мештанима разговарао о проблемима који их муче и o могућностима за њихово решавање.

Председник Савeтa Месне заједнице Вињиште, Драган Марковић подсетио је да је актуелна градска власт на челу са градоначелником Радомирм Николићем успела да санира основне проблеме у овом насељу.

„Санирали смо клизиште у Вињишту, средствима која су обезбеђена из Европске уније, затим је реконструисан пут у дужини од пет километара. Имали смо проблема са водом, јер аутоматика није радила у црпним станицама, прошле године је отклоњен тај проблем, а улично осветљење се редовно одржава“ каже Митровић. Мештанин Вињишта, Горан Гвозденовић каже да ће бити задовољан да се у наредном периоду додатно реновира пут кроз село и да се замене дотрајале бандере.

  

Кључни проблеми у Вињишту, које је само седам километа од центра града је нерегулисана депонија, а ту је и проблем са путевима. Град, како каже Никола Дашић, мора да обезбеди путну инфраструктуру, квалитетно снабдевање водом и струјом. То је оно што нас чека у готово свим приградским насељима. Додаје да ће у Вињишту такође бити уређено и игралиште за децу.

У разговору са мештанима Вињишта директор ЈКП „Шумадија“ Немања Димитријевић истакао је да ће у свим приградским месним заједницама бити постављене канте за смеће, како би се коначно решио проблем мештана са стварањем депоније.

  

Обраћајући се великом броју мештана у насељу Грошница, први на листи Српске напредне странке у Крагујевцу „Александар Вучић – За нашу децу“ Никола Дашић подсетио је да је од септембра прошле године до сада асфалтирано 75 улица, било би и више од стотину али корона вирус нас је зауствио.

„План за целу сезону је да се асфалтира 165 улица. Планирамо да бар толико буде и у следећој години. Борићу се да се афалтира још 200 нових улица, борићу се да буде и више од тог броја и да у 21. веку завршимо са питањем основних комуналних проблема“ поручио је Никола Дашић мештанима Грошнице који су се опкуили у великом броју како би разговарали са будућим градоначелником Крагујевца.