Вести

Дашић обишао реконструисану фискултурну салу у ОШ "Ђура Јакшић"

Градоначелник Крагујевца Никола Дашић и члан Градског већа за спорт Предраг Стевовић, обишли су Основну школу Ђура Јакшић у којој су данас после више од двадесет година, часови физичког васпитања одржани у потпуно реновираној фискултурној сали.

Веома је значајно да наша деца имају нормалне услове за образовање а пре свега да воде рачуна о здравом духу и здравом телу. Обнављању фискултурне сале, у којој се ништа није радило више од две деценије радују се и бивши ђаци који су одавно изашли из школских клупа. Због лоших услова, а пре свега за бављење физичком активношћу, многи родитељи су децу уписивали у друге школе. Сада то неће морати, казао је градоначелник Никола Дашић. Паркет је замењен у потпуности, стакла на прозорима, постављени су нова расвета и кошеви, а највеће задовољство представља радост и граја ученика школе коју овде чујемо, јер сада могу да се осећају као и деца у другим новијим и модернијим школама. Град је у реконструкцију фискултурне сале уложио милион и по динара, а укупна вредност радова је још већа. Помогле су нам компаније и родитељи деце која иду у ову школу и захвалан сам им на томе што заједно са Градом дају део себе и покушавају да свој деци учине окружење лепшим, поручио је градоначелник Дашић.

Фискултурна сала у ОШ Ђура Јакшић, значајна је за све наше суграђане у Бресници. Она није реновирана задњих 25 година што је дуг период, а град Крагујевац није могао да допусти да наша деца немају услове за основне спортске активности, истакао је Стевовић. Паркет је био у рупама, нису имали ниједну струњачу, адекватне табле и кошеве и опрему, а средства која смо уложили у реконструкцију су мала у односу на значај који ова сала сада има. У плану је било да све завршимо раније, али то није било тако једноставно јер је сала била веома руинирана. Да завршимо за два и по месеца, помогли су нам, казао је Стевовић, компаније ДАМ и Сунце и родитељ Мирослав Кандић. Овакви пројекти су од општег значаја и за град и за насеља и ту нећемо стати, јер свака фискултурна сала мора овако да сија, буде обновљена и сређена, поручио је Стевовић.

 

 

 

Извор: kragujevac.rs