Вести

Дашић обишао радове на новој саобраћајници у улици Кошутњачки вис

 

Градоначелник Крагујевца, Никола Дашић са сарадницима обишао је данас радове на асфалтирању нове саобраћајнице у улици Кошутњачки вис. Ова саобраћајница која повезује насеље Кошутњак са градом представља наставак Јужне обилазнице око Крагујевца.

Задовољан сам због тога што смо коначно успели да решимо имовину и да уђемо у завршетак једног од пројеката који је био планиран у оквиру ЕБРД кредита, који је одобрен пре неколико година. Јако значајна саобраћајница, посебно ако гледамо на њу као на развојни пројекат града Крагујевца, која је поред Северне обилазнице и неких других пројеката, још један у низу који шире наш град. Битно је да Крагујевац расте и да се шири и верујем да ће у будућности, ова саобраћајница осим што повезује различите делове града, отворити једну нову и лепу локацију за живот – казао је Дашић.

Инвеститор изградње саобраћајнице Кошитњачки вис је Град Крагујевац, средства су обезбеђена из зајма Европске банке за обнову и развој (ЕБРД), а извођење радова поверено је Предузећу за путеве Крагујевац.

Након зиме и завршетка зимске службе, наставили смо радове на Кошутњачком вису. Дужина деонице је 2032м, вредност инвестиције је 108,8 милиона динара, профил пута је две саобраћајне траке по 3м, и пешачким стазама са обе стране од по 1,6м. Очекујем да ћемо до лета успети да завршимо овај пројекат – каже Владимир Бјелановић из ПЗП Крагујевац.

Осим за грађане који овде живе, нова саобраћајница пружа бенефите и за привреднике који послују у овом делу града.

 

 

 

Извор: kragujevac.rs