Вести

Дашић обишао припреме за републичко такмичење у ТУШ "Тоза Драговић"

Ученици Трговинско – угоститељске школе „Тоза Драговић“ из Крагујевца, припремају се за Републичко такмичење угоститеља и кулинара које ће бити одржано 23. и 24. априла у Шапцу. Како би припрема за задатак који их очекује на такмичењу а то је реализација свечаног пријема за делегације била што веродостојнија, подршку ученицима и професорима пружили су градоначелник Крагујевца Никола Дашић, председник Скупштине града Мирослав Петрашиновић, начелница Шумадијског управног округа Биљана Илић Стошић, начелник Школске управе Горан Јоксимовић и директорка „Артема“ Љубица Башић.

Поносан сам на ове младе људе, пре свега као грађанин а онда и као градоначелник, казао је Дашић. Добро је да се друже, раде на себи, усавршавају своје квалитете, размењују искуства а у исто време граде такмичарски дух и компетитивност која је јако битна у било ком послу. Због тога Град увек мора да се нађе и помогне а мислим да су наше школске институције увек имале Град поред себе као истрајног партнера јер само на такав начин, казао је градоначелник, можемо да имамо добре резултате.

Крагујевачки ученици ће се на Републичком такмичењу завршних разреда смерова за угоститељског и кулинарског техничара надметати у четири дисциплине и то припрема јела пред гостима, по менију, по избору и свечани ручак.

С обзиром на то да је позив наших ученика везан за практична знања, они су кад год су епидемиолошки услови то дозвољавали вежбали у угоститељским објектима, кад то није могло радило се он-лајн али највише у кабинетима школе, каже Ивица Миљковић, директор ТУШ „Тоза Драговић“. Уз захвалност представницима Града и Шумадијског округа на подршци, директор је рекао да овакав вид припреме ученицима много значи имајући у виду да им је свечани пријем делегације задатак. Наша амбиције су, додао је да се пласирамо близу Београда, Ниша, Новог Сада и Врњачке бање, што ћемо, надам се и успети.

Ђацима који се такмиче смерови за угоститељског и кулинарског техничара су били први избор приликом уписа, због чега се максимално и труде. До сада су углавном вежбали са својим професорима, а данашњи пријем им је био прилика да на аутентичан начин обаве последње припреме пред такмичење.