Вести

Дашић: Мештани Пајазитова добијају асфалтни пут до цркве и гробља

Градоначелник Никола Дашић обишао је радове на асфалтирању сеоког пута у Пајазитову, у засеоку Миронић, који води ка цркви и сеоском гробљу. Асфалтирање деонице у дужини од 550 метара изводе екипе ЈКП "Шумадија".

"Инфраструктура на сеоском подручју је веома битна. Не само асфалт, него и расвета, и вода и многе друге ствари које, нажалост, недостају шумадијском селу. Видим да су данас људи у Пајазитову пресрећни. Отпочело је асфалтирање пута ка гробљу у дужини од 550м и надам се да ће следеће године бити завршено и следећих 400м овог пута чиме ћемо заокружити читав овај потез."

"То је нешто што мора да се ради. Можемо да избегавамо и да жмуримо на овакве ствари, једноставно године пролазе, Крагујевац је кроз деценије у све дубљој комуналној кризи, све је мање инфраструктуре, која је временом све лошија. Наше предузеће ЈКП "Шумадија" је током целе године ангажовано, пуним капацитетом, на више локација. Константно раде, и ми вршимо притисак на њих, и они на нас, и заједнички се такмичимо и журимо да урадимо што више", рекао је Дашић.

Марко Вујновић, директор ЈКП "Шумадија" истакао је да је ширина овог пута  3м, асфалтна маса која ће бити утрошена око 180 тона, а вредност радова 2,5 милиона дианра. Екипе нискоградње ЈКП "Шумадија" користиле су повољне временске прилике, без падавина, да продуже грађевинску сезону и заврше започете радове.

И пут који повезује Крагујевац и Малу Врбицу, који се надовезује на овај пут, овом приликом је сређен, саниране су ударне рупе, а на деоницама где је асфалт потпуно пропао, замењен је новим.

"Овај пут је био најприоритетнији у селу Пајазитово јер мештани имају потребу да долазе до цркве и сеоског гробља, Мештанима засеока Миронић, овај пут скраћује излаз на главни пут у дужини од 3км. Данас се ради деоница која је најстрмија, где је вода често односила део пута, и сваке године сам се обраћао Градској управи са захтевом да нам тај пут поправи. Морам да кажем и то да први пут у историји овог села, један градоначелник је дошао да обиђе радове на инфраструктури. То може да уради само неко ко воли село" рекао је Зоран Стевановић, председник Савета МЗ Пајазитово.

Подрудничко село Пајазитово данас има око 400 становника. Црква брвнара посвећена Светој Тројици подигнута је 1944. године. Ангажовањем и прилозима мештана, пре неколико година, црква је обновљена и изграђен је трпезар у црквеној порти која је центар окупљања мештана овог краја.

 

 

 

Извор: kragujevac.rs