Вести

Дашић: Крагујевац постаје центар који привлачи инвестиције

Крагујевац, 18.06.2020 –Први на листи Српске напредне странке у Крагујевцу „Александар Вучић – За нашу децу.“ Никола Дашић обишао је компанију “ААА Freight” у Крагујевцу. Циљ посете било је боље упознавање са пословањем компаније, која пружа комплетну подршку изградње апликације за сектор транспорта, прати стање на камионским терминалима у околини Чикага, а бави се и надзором исправности рада возача на терену у сваком тренутку.

У разговору са власником Антонијем Кељевићем, као и директором фирме Иваном Јевтовићем, Никола Дашић је рекао да му је драго што велики број младих ради у овој комапнији и да Град тежи ка томе да буде центар ИТ индустрије.

„Много је лепше да ових 100 људи раде у Крагујевцу, него да неких других 100 младих раде у Америци, ипак је нама Србија на првом месту, то је нешто ка чему тежимо. Увек смо говорили да, и поред металског комплекса Крагујевац тежи ка томе да подстакне развој креативних, високо технолошких ИТ индустрија, тако да се надам да ћемо од Крагујевца направити један озбиљан ИТ центар на Балкану“, рекао је Никола Дашић.

„Фирма се бави транспортом у Америци. Запошљавамо 100 људи, а просек запослених је негде око 25 година, углавном су млади и високо образовани. Поседујемо неколико канцеларија у граду“, рекао је Иван Јевтовић.

Према речима економског консултанта Владимира Добија, веома је битно то што је Крагујевац постао центар који привлачи инвестиције, што има велики број компанија које су дошле у Крагујевац.

„Суштина развоја економије су мала и средња предузећа. Зато ми је драго што смо данас у посети једној оваквој фирми, која запошљава преко 100 младих Крагујевчана и желимо да више оваквих људи привучемо у Крагујевац. Просто имате људе који долазе из иностранства, тамо су се остварили, постигли су одређени успех, имају капитал да овде покрену бизнис. Такве младе људе желимо да вратимо у земљу, да им пружимо што је више могуће боље услове да овде оснују своје компаније и да се просто окрену домаћем капиталу“ истиче Доби.