Вести

Дашић: Крагујевац почиње да расте

Крагујевац, 11.06.2020 – „Крагујевац мора да расте. Тврдим да имамо основа да наставимо даље, да правимо нова радна места. Каква год да је статистика, ономе ко посао нема смањен број незапослених ништа не значи. Ми морамо да приближимо свим грађанима јавни сектор у граду. Морамо да обезбедимо град у који ће људи долазити, у коме ће студенти желети да остану да живе у Крагујевцу и после студија. Нема разлога да град који се налази у центру Србије, који има овакву индустријску традицију, универзитет, који има овакве људе, не почне коначно да расте. Да бисмо то постигли, ући ћемо у свако насеље да решавамо комуналне проблеме, без обзира ко где гласао“ поручио је Никола Дашић, први на листи Српске напредне странке у Крагујевцу „Александар Вучић – За нашу децу.“ на скупу у насељу Белошевац, који је посетило више од 200 грађана.

 

Претходно је Никола Дашић са својим тимом посетио мештане Великог Шења, Добраче, Рамаће и Страгара. 

  

 

Председник Скупштине града, Мирослав Петрашиновћ подсетио је мештане ових шумадијских села да је Крагујевац данас далеко од стања у коме га је преузела Српска напредна странка. Данас град функционише без икаквих финансијских проблема, у Крагујевцу се данас никоме не дугује, нема извршитеља да пописују основна средства за рад школама и другим установама којима је град оснивач, плате не касне, улаже се у инфраструктуру, реализују се велики државни пројекти, Крагујевац поново постаје центар Србије.

„Пре само шест година рачун града је био у блокади, плате су касниле у свим јавно - комуналним предузећима и по десет месеци, то је оно што смо затекли. Одговорном политиком Српске напредне странке данас се све обавезе измирују у дан и више нема бојазни да ће радници по ходницима штрајковати глађу. Коначно можемо да асфалтирамо, да обнављамо школе и вртиће, можемо да обнављамо наш градски превоз“, рекао је председник Скупштине града Мирослав Петрашиновић окупљеним мештанима и позвао присутне да 21. јуна изађу на изборе и дају свој глас и поверење Николи Дашићу.

Народни посланик Горан Ковачевић подсетио је како су 2008. године у Страгарима код споменика Танаску Рајићу планирали да промене Србију. Данас се тих планова ниједан члан Српске напредне странке не стиди, упркос кашњењу тих промена у Крагујевцу. Сада када смо стабилизовали финансије коначно имамо чиме да кренемо у реализацију тих планова и у Крагујевцу. Данас правимо јаку и моћну државу за своје грађане.