Вести

Дашић: Крагујевац има добру основу да се убрзано развија

Кандидат Српске напредне странке за првог човека Крагујевца Никола Дашић, као економски саветник актуелног градоначелника, већ је упознат са свим градским проблемима и визијом убрзаног развоја центра Шумадије. Дипломирао је на Војнотехничкој академији у Београду, а након тога радио у Министарству одбране, Агенцији за приватизацију и као саветник Гувернерке НБС. У странци је од оснивања, а политичко искуство је стекао и као вишегодишњи Члан Извршног одбора Српске напредне странке.

Никола Дашић, у интервјуу за Вечерње новости каже да Крагујевац има добру основу да расте и убрзано се развија, јер има дугу индустријску традицију, а у граду су почеле да раде и компаније са најсавременијом светском технологијом.
- У наредном петогодишњем плану радићемо на великим инфраструктурним пројектима, као што је Гружански коридор - каже Дашић.
- У склопу тог коридора градиће се Северна обилазница око града и потпуно нова саобраћајница Крагујевац-Мрчајевци. Ове деонице ће повезати град са коридорима 10 и 11, те аеродромом ''Лађевци''. Центар Шумадије ће коначно добити аутобуску станицу највише категорије у тој класи. Решавамо и проблем одлагања отпада. Енергетику пребацујемо са угља на гас. Градиће се нови градски стадион ''Чика Дача'', као и нови атлетски, највероватније на потезу садашњег Тенкодрома, а у плану је и још један затворени базен.
Према Дашићевим речима, претходни мандат потрошен је на дизање Крагујевца на здраве ноге, на опоравак градске касе и јаних предузећа. Сада су, додаје, обезбеђени сви предуслови за озбиљан инвестициони циклус.


- Припремили смо пројекат реконструкције градске дворане ''Шумадија'' - каже Дашић.
- Ускоро ћемо добити нову Палату правде и државни Дата центар, као и прву еколошку и енергетски независну јавну гаражу, реконструисану градску Тржницу и пијацу са подземним паркиралиштем. Клинички центар ће добити нове зграде, као и Центри изврсности и Филолошко - уметнички факултет Универзитета у Крагујевцу.
Све су то пројекти на којима се већ ради, а паралелно са тим капиталним инвестицијама, интезивно ћемо решавати проблеме грађана. Неприхватљиво је да Крагујевчани у 21, веку живе без асфалта и канализације. Знамо чега су грађани одувек жељни и зато сматрамо да је наш главни задатак потпуно уређење комуналне и путне инфраструктуре. Само у претходних годину дана изграђено је око стотину нових улица, и тим темпом ћемо и наставити. Из града ћемо испратитит све заостале тековине 20. века и деци оставити један нов, модеран Крагујевац.


ПОЛИТИЧКЕ ДЕЗИНФОРМАЦИЈЕ


Бар још двојица кандидата полузванично твде да имају подршку председника СНС за кандидовање на место градоначелника Крагујевца. Како то објашњавате?
- Многи моји противкандидати људима на терену пласирају дезинформацију да су се наводно ''договорили са председником Вучићем''. То је наравно неистина! Ја их, на неки начин и разумем. Председник Вучић је, захваљујући својим резултатима, најцењенији државник у последњих 30 година, и сигурно један од најоозбиљнијих политичара на светској сцени. Уколико би се окренули против њега апсолутно су свесни да за њих не би гласали ни чланови њихових партијских опција. Крагујевчани све ово врло добро разумеју и савршено им је јасно да су сто ситне политичке малверзације којима се не добијају избори. Управо Александар Вучић је предложио да ја будем први на листи СНС за иуборе у Крагујевцу, а Градски одбор једногласно потврдио тај предлог, истиче Никола Дашић.