Вести

Дашић: Крагујевац данас изгледа потпуно другачије

Крагујевац, 14.06.2020 – Први на листи Српске напредне странке у Крагујевцу „Александар Вучић – За нашу децу.“, Никола Дашић са својим тимом посетио је Јовановац, Цветојевац, Багремар, Мале Пчелице и Палилуле.

Дашић је у Малим Пчелица изразио жаљење што на уласку у трећу деценију XXI века обилазећи насеља и даље види несређену инфраструктуру.

„Жао ми је што видим проблеме са асфалтом, канализацијом, расветом, водом, са основним стварима, и што моји Крагујевчани и даље живе тако како живе. Многе од мојих пријатеља који су данас овде, крајем 2014. године када су улазили у Скупштину града да преузму дужност од претходне гарнитуре, дочекали су радници Нискоградње лежећи по подовима, јер годину дана нису примили плате“, рекао је Дашић, великом броју окупљених мештана у Малим Пчелицама.

Он је подсетио да је укупан дуг Јавног сектора у Крагујевцу био око 12 милијарди динара, 2,5 годишња буџета, да је финансијски систем био уништен. Данас је у Јавном сектору Града 1.100 мање запослених, а просечна бруто зарада је око 80.000,00 динара па када помножимо са 1.100 то је 88 милиона динара месечно, када Град у буџету има толики новац месечно он сваког месеца може да ради на решавањеу основних комуналних проблема.

  

Председник Скупштине града, Мирослав Петрашиновић истакао је да град Крагујевац данас изгледа сасвим другачије. „Град се шири, локална самоуправа је створила инфраструктурне услове. У Крагујевцу се граде станови за припаднике служби безбедности, државни Дата центар, не гради се ни у Нишу, ни у Новом Саду јер је Крагујевац дао најбоље услове за то, што је доказ да је ова власт радила одговорно, да је имала велику подршку председника Републике Александра Вучића и зато је потребно да сви заједно 21. јуна дамо подршку Николи Дашићу који ће брже, јаче, боље и још снажније да доводи стране инвеститоре, да се отварају нове фабрике јер једини човек који то може да уради је Никола Дашић, човек који има потпуно поверење и подршку Александра Вучића“, рекао је Петрашиновић у Багремару.

 

У Месној заједници Палилуле у разговору са мештанима, Немања Димитријевић директор ЈКП Шумадија, подсетио је да је у овој Месној заједници највише урађено у претходном периоду баш како и слоган кампање каже - За нашу децу.

Реконструисана је Основна школа Трећи крагујевачки батаљон, са свим пратећим радовима како на заштитној огради, тако и на безбедности деце у саобраћају у близини школе.

„Oво је урбана месна заједница и не муче је велики комунални проблеми као приградске месне заједнице, али постоји једна улица која је позната свима вама и која има проблем, то је Левачка улица. Урађен је и одобрен пројекат за подземну електричну мрежу, чим се заврше радови у том делу улица ће добити нови асфалт и јавну расвету као један од највећих проблема овог насеља“ – рекао је Димитријевић окупљеним мештанима и комшијама. Димитријевић је најавио да ће и гробље у овом насељу бити потпуно уређено, од улазне капије и ограде, преко саобраћајница унутар гробља до потпорног зида према стадиону ФК „Арсенал“ до капеле.