Вести

Дашић: Крагујевац ће ухватити корак са Републиком

Град крагујевац је 2014. године затечен у огромним дуговима, рекао је први на листи Српске напредне странке у Крагујевцу „Александар Вучић – За нашу децу“ Никола Дашић, обраћајући се грађанима у насељу Аеродром. 

Дуговало се превозницима, за здравство, социјалну заштиту и зграду Хитне помоћи. Након консолидације градских јавних финансија и реорганизације локалног јавног сектора, Крагујевац данас улаже у инвестиционе пројекте и ствара услове за капиталне инвестиције, у граду су изграђене три нова фабричка погона, а број незапослених је смањен на 16 хиљада. На име субвенција пољопривредницима из градског буџета издвојено је 26 милиона динара, а за 10 месеци урађено је око 100 путева.

  

„У таквим условима са два унапред потрошена буџета морате да предузимате стезање каиша, које је цела Србија спровела неких пар година раније. Али коначно прошле године када је садашња ЈКП Шумадија постигла да не касне плате, обновила механизацију и оперативу и дошла у ситуацију да може и да асфалтира и пружа комунале услове које треба, од тог тренутка трвдим да ће Крагујевац, не само ухватити корак са Републиком него истрчати корак напред“, истиче Дашић.

Буџет града Крагујевца је сада довољан, град функционише, а грађани имају службе које раде и квалитетне комуналне услуге, закључио је Никола Дашић, кандидат СНС за градоначелника Крагујевца.