Вести

Дашић: Крагујевац ће добити савремену аутобуску станицу

Крагујевац, 12.06.2020 – Имамо пројекат који води ка томе да град Крагујевац добије аутобуску станицу какву и заслужује. Град је већ купио стару локацију Заставиног сервиса и имовина је потпуно пренета на град Крагујевац, над самим објектом. То је локација где ће бити изграђена станица, са свим комплетним садржајима, како и доликује Граду, рекао је Никола Дашић, први на листи Српске напредне странке у Крагујевцу „Александар Вучић – За нашу децу.“ у разговору са младима, на простору где ће се налазити нова аутобуска станица.

„Градња се очекује идуће године и по идејном решењу то би требало да буде станица највише категорије. За то нам недостаје да град Крагујевац има 200.000 становника, али знам да постоји основ да се један од недостајућих критеријума занемари уз помоћ Привредне коморе од које ми очекујемо подршку, да би ово била станица највише категорије са међународним поласцима“, каже Дашић.

  

Постојећа аутобуска станица оронулог је изгледа, са неуређеним перонима, а пратећи садржаји не могу да задовоље основне потребе путника, мишљење је оних који долазе у Крагујевац на студије.

„Ја сам у Крагујевац дошла да бих студиралa. Мој први сусрет са градом је била управо аутобуска станица. Први утисак који сам стекла није био пријатан. Своје слободно време желим да проведем, као и сви студенти, са својом породицом и пријатељима, неопходан ми је добар и адекватан превоз. Због тога сматрам да овај нов пројекат јако битан за овај Град и да ће сви остали људи и студенти, који Крагујевац посећују имати бољи утисак од оног који сам ја стекла када сам први пут закорачила у град Крагујевац“, рекла је Андријана Грујић, студент Факултета инжењерских наука.

Према речима Владимира Добија, економског консултанта град Крагујевац има преко 250 међуградских полазака и долазака који прођу кроз град.  „Јако је битно да ти људи долазе овде да би студирали, да би радили, да би се развијали. Крагујевац постаје један магнет који привлачи нове људе, Самим тим мислимо да Крагујевац има могућност да развојем овог пројекта додатно економски ојача. Заједно са пројектом ревитализације језера Бубањ овај део града добиће потпуно нови изглед и омогућиће да се и други садржаји просто лоцирају у овом делу града који је близу центра“ истиче Доби.

У оквиру нове Аутобуске станице, планирани су бројни садржаји.У објекту површине 6.000 квадрата биће смештене све службе неопходне за функционисање једне савремене aутобуске станице: хол са чекаоницом, инфо пункт, шалтери за продају и резервацију карата, јавни санитарни блок, гардероба и чување пртљага, као и угоститељски објекти, продавнице, амбуланта, пошта и мењачница.