Вести

Дашић: Добра основа за нови инвестициони циклус који Крагујевац заслужује

Први на листи Српске напредне странке у Крагујевцу “Александар Вучић – За нашу децу.”, Никола Дашић рекао је за “Политику” да ће кампања коју ће водити бити дисциплинована, фокусирана на лични контакт са грађанима и пре свега чиста. 

“Сматрамо да на тај начин пружамо пример и подстичемо еволутивни развој ка ефикасном друштву у коме се људи не деле, већ сабирају у својим делима.”, рекао је Никола Дашић. Он је додао да верује да би се Радомир Николић кандидовао и за следећи мандат да је тако одлучио. 

“Колико год некоме чудно то деловало, али позиција градоначелника Крагујевца није нимало захвална. Она тражи изузетно велику одговорност, енергију, рад и посвећеност. Радомир је свој задатак, који је добио од председника Александра Вучића, испунио. Усправио је Крагујевац из потпуног колапса и сада је спреман да се посвети другим задацима, а нама остаје добра основа за један нови инвестициони циклус који Крагујевац заслужује. Што се мене тиче, мислим да ме дванаестогодишњи стаж у Српској напредној странци, дугогодишње оперативно искуство у извршном одбору, али и озбиљна професионална каријера, кандидују за особу у коју поверење имају и врх наше политичке странке и градски одбор у Крагујевцу”, наводи Дашић за „Политику”.

На питање о кампањи и очекивањима у вези с исходом предстојећих избора, први на листи крагујевачких напредњака је рекао: „Очекујем вредан, ефикасан и педантан рад, јер сматрам да је наша обавеза да сваки дан дајемо све од себе да Крагујевац настави да напредује – то дугујемо комшијама, свим грађанима, али пре свега нашој деци. Аматеризам и популизам у политици и градским пословима није опција.”

Дашић је за “Политику” истакао да у ГО СНС-а подела нема, о чему сведочи и једногласно усвајање листе, те да сви чланови градског одбора функционишу као један тим. 

“Постоје људи који су се уморили и они који једноставно нису задовољили своје личне апетите, али СНС није апарат за задовољавање појединачних амбиција, већ озбиљна државотворна политичка опција с Александром Вучићем на челу, која је небројено пута показала да брине само и искључиво о грађанима. Свакако, с нама је из дана у дан све више младих и образованих људи, што је тренд на који смо поносни.”, казао је Никола Дашић. 

Битно ми је уважавање опозиционих опција

„Када питате за подизање културе дијалога, морам рећи да је фер дијалог између свих чинилаца у друштву један од основних предуслова. То се односи и на учеснике политичког живота и на представнике медија, али и на онај редовни базични дијалог с грађанима у коме им помажете да остваре своје право да одлучују и утичу на развој града у коме живе. И наравно да ми је, с аспекта политичког дијалога, битно уважавање опозиционих опција јер и оне представљају део грађана, а сви смо ми на крају Крагујевчани – нико мање или више. О улози медија у свему овоме не морам ни да говорим и надам се да ћу имати подршку у томе”, навео је Дашић.