Вести

Дашић: Дан града – 6. мај прославићемо уз групу Смак

Улица Јанка Веселиновића број 3, билa је место одакле су градоначелник Крагујевца Никола Дашић, менаџер групе Смак, Дејан Максимовић и директор Дома омладине Небојша Јаковљевић, најавили дуго очекивани концерт Смака, који ће бити одржан у склопу централне прославе Дана града 6. маја на Тргу испред зграде Градске управе.

Град Крагујевац је живео, растао и на сваки могући начин уткао у себе групу Смак, која је постала део крагујевачког идентитета. У овој улици су 60 – их година живели гитаристи тадашњих великих рок бендова: Сенке, Далеки хоризонти, Џентри, а касније по оснивању Смака свој животни простор овде налази и Радомир Михаиловић Точак. У овој улици се формирала рок сцена, не само као музички правац, већ као начин живота, пун енергије и искрености. Данас, иако није реч о року, на почетку улице налази се и студио Чешњак, Вује из КБО, а то говори да се овде стварала и градила једна прогресивна музичка сцена, због чега одавде и најављујемо спектакл, ништа мање, боље и другачије организован него што је то било у Београду на Ушћу, када је сценски и звучно доживљај и догађај употпунио Мото клуб „Смак“, казао је градоначелник Дашић.

После легендарног концерта групе Смак на Ушћу 2015. године, ове године имаћемо прилику да присуствујемо једном великом рок спектаклу, у Крагујевцу, граду где је група и основана, казао је менаџер Смака Дејан Максимовић, цитирајући речи Радомира Михаиловића Точка, да ће Смак свирати свуда где људи то желе и где постоје одређени технички услови потребни за одржавање концерта. Град је исказао ту жељу и спремност да такву манифестацију приреди а ово је прилика да позовемо публику и поштоваоце рокенрола и групе Смак из Србије и региона да 6. маја буду са нама на тргу у Крагујевцу.

Састав групе биће потпуно исти као што је био у београдској Арени и на Ушћу, осим што са нама неће бити Борис Аранђеловић. Певаће Јован Пантић, како истиче Максимовић, вокал који неодољиво подсећа на Бориса Аранђеловића, затим Дејан Најдановић и други гости, а менаџер Смака, очекује да им се придружи и Дадо Топић.

Полазна тачка пред све велике концерте је Дом омладине, где група Смак већ увелико вежба и са младим људима и члановима Мото клуба који поносно носе обележја групе „Смак“ и симбол су овога града, припремају се за концерт.

Иначе, Дом омладине поред концерта групе Смак, који ће бити у оквиру централне прославе дана града 6.маја, за 7. мај предвидео је наступе група Шпајз, Fractal, Darkshines, Јелене Томашевић, Освајача и Агате, а како је најавио Небојша Јаковљевић, директор Дома омладине, иако је Крагујевац рокенрол град, 8. маја за млађу популацију, први пут ове године, с обзиром на то да имамо јаку реп сцену у граду, промовисаћемо реп музичаре, а звезда те вечери биће Devito.

 

 

 

Извор: kragujevac.rs