Вести

Биљана Илић Стошић: "Апсолутна подршка председнику Вучићу"

Идуће године двоцифрено повећање плата и пензија, и то двократно

"И они који ме никада нису и не би ме подржали одлично знају да када кажем да ће бити повећања плата и пензија да ће то и да се деси"

"Важно је да смо у процесу реформи на путу ка ЕУ ипак напредовали, при чему смо првенствено морали водити рачуна о очувању државних и националних интереса"

"Ја против њихових родитеља и деце немам ништа, напротив, радим да и њима самима буде боље", рекао је председник поводом непримерено прљаве кампање која се против њега и његове породице води ових дана

И пре него што је официјелном Београду стигла званична верзија извештаја Европске комисије о напредовању Србије у процесу придруживања ЕУ, антирежимски канали, а нарочито канализације, из чувених "добро обавештених извора"  сазнали су и обелоданили "вест"да је Србија у протеклих годину дана остварила наводно тек минимални предак. Или, како би рекли  у маниру картароша, "мала двојка". А како и да не знају, када је јавна тајна да се главнина тих материјала углавном пише овде (?).

Тим поводом огласио се и председник Александар Вучић гостујући на вестима ТВ Прва, на Митровдан. 

Што се оцена из извештаја тиче, председник Вучић је нагласио да се тиме детаљно баве Влада и премијерка, а да је свакако обавештен путем анализе коју је сачинила министарка Мишчевић. Председник је оценио да је добра вест што је ипак реч о напретку, а да се Србија у процесу евроинтеграција изнад свега води својим државним и националним интересима. Након недавне изјаве председнице ЕК у Београду и више је него ли јасно на шта се ту мисли.

"Искрено, мене највише од свега занимају наши економски показатељи", нагласио је председник, између осталог, апострофирајући посебно обуздавање инфлаторне стопе на 8,5 процената за октобар, као и на  њено даље снижавање у новембру на барем 7 одсто.

Оно о чему је председник Вучић највише говорио јесте план и програм за подизање животног стандарда грађана већ у наредној години. У том смислу реално је очекивати свакако двоцифрено повећање плата у јавном сектору као и пензија и то барем двократно, као и повећање минималне зараде која са последњим корекцијама већ сада износи преко 47 хиљада динара. 

Председник је нагласио да ће посебна пажња бити посвећена даљем расту пензија, јер се не сме дозволити да плате расту два до три пута брже од пензија. За све то потребно је обезбедити реалне изворе прихода, где се рачуна на даљи прилив страних директних инвестиција које су закључно са октобром већ достигле рекордан ниво. Занимљиво је да долази до битних промена у структури тих инвестиција: уместо из земаља ЕУ, све је већи удео инвестиција са Истока, из Кине, Јапана, Јужне Кореје и слично.

Коментаришући обећану новчану финансијску помоћ земљама Западног Балкана од стране ЕУ, председник Вучић је истакао да не смемо да бежимо од још тешње сарадње са суседством, уз процену да ће управо овај регион имати најснажнији развој у наредном периоду, те ће се смањивати заостајање за земљама Запада.

Неизбежна тема били су и предстојећи избори, а посебно предизборна кампања препуна неистина, чистих измишљотина и бруталних напада не само на њега већ и на његову породицу, сада чак и на малолетног шестогодишњег сина.

Председник сматра да је жеља промотера ових лажи да га уздрмају и испровоцирају на неке нежељене потезе, што се неће десити, каже он. Наглашава да је тај модел управо дословно примењен из приручника разних страних обавештајних агенција.

Истиче да је поносан што је подржао листу "Србија не сме да стане", где није само Српска напредна странка чији је он члан, већ и истински народни покрет више странака, удружења и коалиција.

Председник Вучић је подсетио да његови политички опоненти у овој кампањи уопште ни не говоре о Косову и Метохији, да о томе говорио једино"лажов Вучић", како је рекао.

"Они о Косову ћуте, јер знају да немају шта ту да понуде, никакво решење немају", каже он, "као и што знају да ће ове изборе да изгубе, јер одлично знају да их народ неће", јер они прате стварне резултате истраживања, без обзира на изјаве које дају у јавности.

Председник Вучић је нагласио да га занима где ће Србија бити не само у наредних десет, већ и за двадесет или тридесет година, нагласивши да су само рад, труд и резултати гарант опстанка и напретка и бољег живота свих грађана.

Свим онима који се ових дана упињу да у јавност изнесу што више прљавог веша и лажних оптужби на његов рачун поручује да он, за разлику од њих, нема ништа против њихових родитеља као ни против њихове деце, да ће се борити за њих, као и за њих саме, јер је то дужност председника свих грађана.

 

Чланица Главног одбора Српске напредне странке и кандидат за народног посланика на изборној листи АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ- Србија не сме да стане Биљана Илић Стошић