Вести

Биљана И. Стошић: Трифуновићев неморални вербални примитивизам

Људско достојанство, слобода и равноправност су темељи за изградњу модерног и развијеног друштва.  С друге стране: бахатост, сексизам,  мизогинија, вређање и позивање на линч жена, постао је уобичајени начин комуникације појединих претендената на власт, чији је једини политички програм мржња према председнику Србије и свима који нису њихови истомишљеници. То није ни пут ни начин да се остваре било какви циљеви. То је пут који би Србију претворио у  земљу насиља. Тим путем ми у СНС-у нећемо ићи, већ ћемо се свим снагама против тога борити. Увреде које је Сергеј Трифуновић упутио новинарки „Телеграфа“ и председнику Србије су забрињавајуће и застрашујуће.

Позиви опозиције на силовање премијерке, напади на удовицу Оливера Ивановића, претње, увреде и омаловажавање новинарки, само је још један доказ колико опозиција жели да загади и затрује политички простор Србије. Шта од предводника такозваних грађанских протеста можемо очекивати када на овакав начин желе да преузму власт?  Очекујемо да пређу са речи на дела, очекујемо  да спаљују медије који не извештавају како они желе, да  линчују жене њихове неистомишљенике. Ми, то нећемо дозволити. 

На говор мржње и најбруталније увреде жена, остале су индиферентне  жене припаднице опозиције, жене које  шетају у истој колони са Сергејем Трифуновићем, а то је забрињавајуће. И оне ће за Трифуновића једном постати „курве“.

Представници Трифуновићевог савеза су својим бахаћењем и увредама доказали да нису пристојна Србија и показали како би они владали државом.  Од таквих који својим речима иницирају и позивају на насиље и линч не очекујемо да заштите ни жене жртве насиља. Зато најоштрије осуђујемо говор мржње Сергеја Трифуновића и њему сличних, а  ми као уважене припаднице слабијег пола у свом страначком окружењу,  боримо се за људско достојанство, слободу и равноправност.

 

У Крагујевцу, 23.01.2019. године                                                               

Градски одбор СНС Крагујевац