Вести

Безбрижно треће доба - достојанствена старост

Српска Напредна Странка на здравље гледа као на највећи национални ресурс, који заслужује континуирану бригу и стратешки заснован развој. Посебан акценат када је у питању здравствена политика, Српска напредна странка ставља на угрожене групе грађана, пре свега на старију популацију. Помоћ старима се пре свега огледа у препознавању њихових потреба, побољшању њиховог квалитета живота, смањење стопе дискриминације и злостављања, као и њиховим мотивисањем за учешће у јавном животу.
Поносни смо на многе реформе које смо постигли у протеклих 18 месеци, које укључују и посебну заштиту за децу, труднице и породиље. Остварили смо велике уштеде у Фонду за здравствено осигурање и наставићемо да се боримо са проблемом корупције у болницама и на клиникама. Убрзаћемо реформе које ће побољшати услуге грађанима и омогућити здравствену заштиту једнако доступну свима у Србији. Увек ћемо бити посвећени очувању безбедности и сигурности наших најстаријих грађана. Једини начин да заштитимо пензионере је кроз континуирану борбу за привлачење инвестиција и стварање нових радних места. Формула је једноставна: ако привучемо инвеститоре, наша привреда ће бити здрава и пензије никада неће бити у опасности.

Српска напредна странка ће створити систем који ће заштити старију популацију и омогућити им достојанствену старост,како би спречила њихову дискриминацију. Бригом о старима, друштво показује своју свест и степен достигнућа развоја.

Ми знамо да је предуслов за мирну и социјалну сигурну старост добро решен: пензиони систем, стабилна и материјално обезбеђена породица, добри социјални програми. Ово су неки од наших приоритета, којима ћемо обезбедити грађанима безбрижно треће доба и једнако право на достојанствену старост.

Заштитићемо пензије, било да су старосне, инвалидне или породичне. Оне морају имати реалну вредност и бити усклађене са растом плата, а држава ће бити гарант њиховог спровођења. СНС ће усвајањем законских оквира, створити услове да се радно способно старо становништво укључи у: пројекте едукације, преквалификације, радно ангажовање. Створићемо друштво у коме ћемо достојанствено старити и где и ће и ова популација имати будућност у коју верује.

Конференцију су водили Лана Гвоздић и Бојан Спасић испред Савета за здравство.

Градски одбор СНС
У Крагујевцу,
04. 03. 2014.