Вести

Avnet у Крагујевцу у оквиру MIND парка отвара своју канцеларију

Компанија Авнет, трећи највећи дистрибутер електронских компонената на свету своје пословање у Србији наставиће да развија из Крагујевца у оквиру MIND парка.

Током прошле године менаџмент Авент компаније обишао је више градова у Србији. После обиласка више локација у Крагујевцу, а на основу првог утиска готово да су били сигурни да је MIND парк простор у коме ће отворити своју нову канцеларију, рекао је Александар Матановић, директор Авнет Србија.

Компанија Авнет постоји више од 100 година, што је у области електронике и високе технологије јако ретко. Дуго трају јер, како истиче Матановић имају способност прилагођавања и људе који граде дугорочне и партнерске односе са клијентима, произвођачима електронских уређаја са једне стране и добављачима, произвођачима електронских компонената са друге. Та сарадња базира се на односима између људи а не између компанија. Партнерске односе засноване на поверењу, осећају сигурности и припадања граде и међу запосленима, јер су они ти који граде пословне односе и успех компаније.

Богатство компаније чини 15 хиљада људи свих боја коже и уверења. Сматрамо, истакао је Матановић, да ће људи који раде у Крагујевцу донети нешто што можда немамо или немамо у том обиму и да ће нас кроз тимску динамику, размену идеја, размену погледа на свет и темперамената додатно обогатити и допринети да као Авнет Србија будемо успешнији, пре свега у оквиру Авнета Европа па и на глобалном нивоу.

Допринос отварању канцеларије имали су MIND групација, чија управна зграда у којој ће бити смештени, компанији Авнет омогућава да задржи стандард радног простора и локална самоуправа.

Уз захвалност што су одабрали Крагујевац за свој даљи пословни развој у Србији и MIND групацији што пружа услове да једна компанија која се налази у топ три светска дистрибутера електронских компонената буде овде, градоначелник Никола Дашић је истакао да је добро што после низа добрих вести, видимо да нам долазе и компаније које се на баве само производњом. Нису сви Крагујевчани школовани и обучени да раде у производњи. Много је оних који су завршили друге школе и способни су да постану део једне глобалне компаније у којој ће до краја ове године око 100 младих људи добити посао, а у дугорочној перспективи још 150. Искрено верујем да ће компанија Авнет наћи у Крагујевцу оно што им је потребно и да ће планови бити премашени. Крагујевчани су градили модерну Србију, одавде је почео њен развој и пуно смо тога умели да направимо. Верујем, казао је градоначелник Дашић, да ће наши људи компанији Авнет дати нов квалитет.

Првобитна идеја развоја MIND парка била је да постане центар за шинска возила, али смо тежили да будемо атрактивни и за компаније које се баве развојем нових технологија и онога што ће донети већу додатну вредност производима који ће се производити, осмишљавати и дизајнирати у MIND парку. Долазак компаније Авнет је доказ да смо на добром путу, казао је Дарко Ђорић, извршни директор MIND групе изразивши захвалност што су постали део њихове породице.

Компанија Авнет своју канцеларију у Београду отворила је у јануару 2013. године и имала је четворо запослених. Данас их има преко 450 који у 50 такозваних корпоративних тимова обављају послове из области финансија, кредитне контроле, интерне ревизије у склопу глобалних пројеката, IT-a, обраде жалби клијената, до администрирања база производа-компонената.

 

 

 

Извор: kragujevac.rs