Вести

Асфалтирање улице Боривоја Глишића у насељу Виногради

Радници Предузећа за путеве Крагујевац данас се почели са асфалтирањем улице Боривоја Глишића у насељу Виногради, која се налази изнад Шумаричког језера. Асфалтирањем ове и у наставку улице Миладина Прљевића, у дужини од 1300 метара решиће се вишедеценијски проблем и путном инфраструктуром повезати насеља Поскурице, Виногради и Шумаричко језеро у које је град Крагујевац уложио 23 милиона динара.

Ова улица је требало да буде завршена још у марту али због епидемије КОВИД-а 19 прекинути су сви радови. 

 

"Данас у Виноградима не можемо да се отмемо утиску да се Крагујевац променио и да је неком чудном бојом обојен. Ову улицу нећемо да запамтимо као што нисмо запамтили ни стотине које смо до сада урадили. И сутра идемо у Петровац и нећемо стати, јер у Крагујевцу мора да се гради да бисмо ишли напред. Ми имамо план и не смемо да се вратимо у период када је улицама овог града ходало безнађе. Овај град мора да иде напред. Има све предиспозиције и људе за то. Ови грађани то заслужују и мислим да се налазимо на правом путу", рекао је одборник у Скупштини града, Зоран Младеновић.

После 40 година несређене улице Боривоја Глишића, напокон се испуњава обећање, казао је председник Савета МЗ Драган Протић. Урађен је асфалт у комплетном делу улице са ивичњацима а имајући у виду да је насеље Језеро које је усклопу МЗ Виногради било одсечено и без аутобуског превоза, уведена је и редовна аутобуска линија. Асфалтирањем улице стекли су се услови за изградњом инфраструктуре, замену осветљења и даљим уређењем овог насеља, појаснио је Протић. 

У овом делу града и велики број Крагујевчана има викендице, до којих понекад због закрчења и само једног прилаза нису у могућности да дођу. Због тога како су рекли не крију своје задовољство што ће сада моћи да дођу до својих кућа и из других праваца и што их неће дочекати прашњава дворишта.