Вести

Асфалтирање улица у Станову

Екипе ЈКП Шумадија Крагујевац наставиле су данас са радовима на асфалтирању приградских улица. Радови у Кабларској улици стали су због увођења ванредног стања проглашеног због епидемије корона вируса  и данас се с њима наставља. У току је завршна фаза асфалтирања Кабларске улице a данас ће се урадити  и део улице Стеве Книћанина. Из буџета Градске управе за ове радове издвојено је 3,5 милиона динара, рекао је Немања Димитријевић, директор ЈКП Шумадија.

За асфалтирање дужине 320 метара и 4,5 метара ширине улица биће утрошено 300 тона асфалтне масе. У наредних неколико дана, уколико временски услови буду дозволили, утрошиће се још 800 тона асфалта за већ припремљене улице за асфалтирање - Колубарску, улицу Левачки одред и други део улице Стеве Книћанина. Према речима директора Димитријевића планирано је још неколико улица да се асфалтира у току ове грађевинске сезоне -  а како се ради и новим машинама и механизацијом  имамо могућност да будемо бржи и ефикаснији и одговоримо већем обиму посла за потребе града Крагујевца -  додао је он.  

Улица броји преко 20 домаћинстава а неке од породица живе у њој дуже од 40 година. Данас су добили асфалт испред својих кућа и реализована обећања после много деценија. Заменик председника Савета МЗ Станово Предраг Ђоковић каже да су мештани ове месне заједнице до сада имали много обећања која су се завршила само на речима. Данас је дошло на ред да се реши део комуналних проблема који мештани ове месне заједнице имају. Надам се да се овим асфалтирањем неће стати већ да ћемо наставити у том правцу решавања проблема. Задатак Савета месне заједнице  је да сарађује са свим мештанима и чини све да се омогуће  што бољи услови  за живот свих нас, рекао је заменик председника ове МЗ.