Вести

Асфалтирање улица у Месној заједници Велико Поље

После краћег застоја због неповољних временских услова настављени су радови на асфалтирању улица у Крагујевцу. Екипе ЈКП Шумадија данас су у месној заједници Велико Поље где је припремљено три улице за асфалтирање. После 40 година асфалт у дужини од близу 300 метара добиће мештани у улици Вељка Ребића за коју ће бити утрошено 240 тона асфалтне масе. По завршеним радовима у улици Вељка Ребића, механизација и радници овог градског предузећа наставиће радове на асфалтирању улица Александра Висоцког са оба крака и улице Јосипа Келаве такође са оба крака.

На позив Савета МЗ Велико Поље радове на асфалтирању улица у овом насељу обишао је председник Скупштине града Мирослав Петрашиновић.

Грађани који живе у овој месној заједници дуго су чекали асфалтирање и имали разумевања за локалну самоуправу и градска комунална предузећа, казао је Петрашиновић и додао да у овако велике инфраструктурне радове није могло да се уђе пре него што су стабилизоване јавне градске финансије. Успели смо да средимо расуло које смо затекли кад смо дошли, оснажили наша јавно комунална предузећа а нове машине којима се сада асфалтира су резултат једне одговорне политике локалне самоуправе и ЈКП “Шумадија”. Да није било финансијске консолидације и рационализације, не би било ни машина, а не бисмо имали ни толико средстава у буџету за асфалтирање ове и других улица које су у плану, појаснио је председник Скупштине града. На овој улици нећемо стати, идемо даље и у Винограде, Бресницу, Белошевац. Са асфалтирањем смо почели у јуну прошле године и наставили чим су се створили временски услови. Имајући у виду да припремни радови трају 6 до 10 дана, некад и дуже, грађане молимо за разумевање и стрпљење. Што више буде било сунчаних дана сви капацитети ће бити на улицама како би живот наших суграђана у сваком делу града учинили што квалитетнијим, поручио је Патрашиновић.