Вести

Асфалтиране још две улице у МЗ Ердеч

ЈКП Шумадија Крагујевац изводи завршне радове на асфалтирању улица Јована Шарића и Радета Кончара у МЗ Ердеч. Радове је данас обишао градоначелник Никола Дашић са сарадницима.

У Ердечу поново радимо на асфалтирању улица а приводе се крају радови у улицама Јована Шарића и Радета Кончара. Пре две године у овом приградском насељу асфалтиране су и саниране улице са већим бројем домаћинстава и гушћим саобраћајем и ево сада наставијамо са радовима, казао је градоначелник Дашић и додао да су за следећу грађевинске сезоне у плану још две улице у овој месној заједници. ЈКП Шумадија читаве грађевинске сезоне ради пуним капацитетима, казао је градоначелник Никола Дашић. Он је подсетио да је прошле године у путну инфраструктуру утрошено око 175 милиона динара, ове године смо већ сада превазишли цифру од 300 милиона а за следећу, најавио је градоначелник, планиран је буџет од око пола милијарде динара.

Директор ЈКП Шумадија Марко Вујновић каже да су припремни радови за улицу Јована Шарића били врло захтевни јер је била лоша носећа конструкција па су обухватали комплетну реконструкцију, дубљи машински ископ, уградњу каменог материјала и издизање шахтова на коту нивелете. За асфалтирање ће бити утрошено око 180 тона асфалта, укупна дужина улица Јована Шарића и Радета Кончара којерадимо у Ердечу је 280 метара и ширине 3,5 метара а вредност радова је око четири милиона, рекао је дирекотр Вујновић и истакао да Сектор нискоградње ради пуним капацитетом како би се завршило што више послова до завршетка грађевинске сезоне.

МЗ Ердеч броји око четири хиљаде становника и према речима мештана асфалтирање улица решава многобројне свакодневне проблеме које су до сада имали.