Вести

Асфалтиране четири улице у насељима Станово и Велико Поље

Настављајући радове у насељу Станово, након Кабларске улице, екипе ЈКП Шумадија данас су асфалтирале Кладовску улицу, Стеве Книћанина и Левачког одреда.
 
Ово је битна ствар за грађане ове улице, али суштински грађани Крагујевца треба да знају да се асфалтира из буџета града Крагујевца, да су нове саврмене машине за асфалитарње улица њихово власништво. Ове машине неће стати док не асфалтирамо све улице у Крагујевцу. То је оно за шта се ми залажемо да коначно 21 век дође у улице и приградска насеља града Крагујевца, каже народни посланик Горан Ковачевић.
 
   
 
Улице се, према речима Андреје Илића извршног директора ЈКП Шумадија, асфалтирају у пуном профилу, у дужини око 400 метара, а биће уграђено око 400 тона асфалтне масе.
Мештани истичу да су на асфалт чекали више од четири деценије и да ће то значајно допринети побољшању квалитета живота у том делу града.
У насељу Велико поље данас је асфалтирана Улица Ружице Васикић у дужини од 230 метара. Вредност радова је преко четири милиона динара. За близу 4000 житеља то је био приоритет, јер је деценијама уназад свака озбиљнија киша у тој улици правила велике проблеме. У Улици Ружице Васикић урађени су ивичњаци и постављене решетке за кишну канализацију, чиме се решава проблем не само тој него и у околним улицама.
 
 
 
Становници улице Ружице Васикић имаће моного боље услове за живот. Улица је приоритетна из ралога што је велике проблеме представљала због киша и падавина које су ту улицу више пута уништавале. Решиће се не само проблем у тој него и у околним улицама - каже Велибор Стевановић, одборник у Скупштини града.