Вести

Акција Месних Одбора активиста Српске напредне странке Градског одбора у Крагујевцу за 2022

Кад волиш свој град, људе...

Активисти СНС стално раде на уређењу и унапређењу животне околине. Њихов мото је : „Много можемо сами да урадимо, не треба увек чекати на друге“.

Испраћај “старе” године некако је увек прилика да се сумирају дешавања у години  која троши своје последње дане. Да се подвуче црта и погледа мало уназад, како би  се лакше испланирало оно што следи. Барем тако раде озбиљни и одговорни људи,  они који увек разумеју да је потребно да и они сами дају неки свој допринос уређењу  слагалице која живот значи. Готово, па као парафраза оне чувене:”Не питај шта твоја  земља може да учини за тебе, већ шта ти можеш да учиниш за њу!” 

Иако знамо колико су активисти Градског одбора Српске напредне странке  Крагујевац били агилни и предузимљиви, ипак се, кад се сумирају само њихове  највеће акције, наново изненадимо у најпозитивнијем смислу те речи. 

Наши грађани по месним заједницама сваки пут су, разумљиво, те њихове акције  подржали са највећим симпатијама, чак придружујући се нашим активистима, у складу са својим могућностима. И све је то њима потпуно познато, ко је где био и  шта је ко радио: ко се потрудио да улепша неко парче нашег прелепог града, а ко је  политичио, само критиковао, често подругљиво и сасвим и нескривено злонамерно,  очигледно при свему томе не разумевајући да се не рачунају испразне приче и речи,  већ дела…где је свака и најмања победа ипак победа. Која се онда најграђује  поверењем грађана према људима који локалну политику виде пре свега као  “урадити праву и потребну ствар на правом месту”. 

Зато је ова мини фото репортажа само мали знак огромне захвалности људима за  бројне и безбројне акције током године која је на свом календарском измаку. 

Па, да кренемо редом: 

Још почетком јуна, активисти Месног одбора Центар наше странке очистили су  дечије игралиште од графита. 

Крајем истога месеца, наши активисти из МО “21. октобар” оплеменили су простор  платоа те месне заједице садњом декоративних садница. 

Активисти овог месног одбора имали су још једну запажену акцију у октобру: 

Организовали су акцију уређења комплетног ентеријера Месне заједнице 21.  октобар. 

Својим несебичним радом, трудом и залагањем простор месне заједнице у  Копаоничкој улици попримио је сасвим нови изглед. Активисти Српске напредне  странке успели су да уреде комплетан простор постављањем нових подова и  осветљења.  

Ово је само једна у низу акција које се очекују и у наредном периоду. 

Активисти Српске напредне странке МО Ердеч 07.06.2022. године организовали су акцију сређивања простора око месне заједнице , фарбање клупа, кошење траве и  кречење. 

Активисти Српске напредне странке МО Багремар организовали су крајем јуна  акцију уређења простора око месне заједнице као и јавних и зелених површина.  Заједно са својим страначким колегама из МО Ердеч и МО Ердоглија . Акцију су  помогли и Удружење добровољних давалац крви Чика Јаза и Удружење риболоваца. 

Активисти Српске Напредне Странке Градског одбора у Крагујевцу, са рејона  Аеродром ( МО Виногради, МО Денино Брдо, МО Сушица, МО Угљешница и МО  Шумарице) имали су акцију кошења и уређења фудбалског стадиона и дечијег  игралишта у месној заједници Виногради. Овакве акције треба да служе као узор  грађанима Крагујевца, јер сви треба да радимо на томе да наш град буде што чистији  и лепши. Једно велико хвала свим активистима који су учествовали у овој акцији и  тиме показали бригу о својим насељима. 

Већ првих дана јула, активисти месног одбора у Великим Пчелицама спровели су  акцију кречења Дома културе, сечења растиња као и постављања огласне табле. И  поред високе температуре, ови вредни људи су успешно спровели акцију и показали  свима колико је важно да свако од нас брине о свом насељу. 

Активисти Српске напредне странке МО Народни херој Филип Кљајић у сарадњи  са вртићем “Невен“ организовали су половином јуна заједничку акцију фарбања  оградица и постављања љуљашки. Том приликом, запослени и родитељи чија деца  бораве у вртићу обезбедили су фарбу , док су страначки активисти овим гестом  показали бригу о свом насељу. 

Дана 17.07.2022. године активисти МО Доње Комарице организовали су акцију  уређења простора око извора лековите воде Камиља, а половином септембра  организовали су акцију уређења терена и чишћења околине у селу Доње Комарице  код школе. 

Активисти МО Маршић спровели су акцију расчишћавања дивљег растиња и корова у улици Ратка Митровића.  

У склопу акције очишћена је и депонија разног отпада. 

Такође су обезбедили око 2 метра дрва социјално угроженој породици од растиња  које је том приликом посечено.

Активисти овог месеног одбора имали су значајну акцију и у октобру када су организовали су акцију уређења простора око Спомен обележја стрељаним  грађанима Маршића 19. октобра 1941.године. Акцијом је уређен простор око  споменика, учвршћена „Натписна плоча“, засађено цвеће и постављене су клупе. МО  Маршић захвалио се свима који су учествовали у акцији и тиме указали поштовање  у очувању светиња, као и очувању сећања на невине жртве грађана Маршића. 

Активисти српске напредне странке МО Виногради организовали су акцију уређења  месне заједнице као и зелених површина око месне заједнице у Улици 7 секретара  СКОЈ-а крајем месеца јула. 

Активисти МО Ботуње организовали су акцију уређења простора код лековите воде  и Цркве Св. Петке последњег дана јула месеца. 

Активисти Српске напредне странке Градског одбора у Крагујевцу, Месни одбор  Ердоглија су личним примером доказали колико брину о изгледу свог насеља.  Половином јуна успешно су спровели велику акцију сређивања месне заједнице у  Ердоглији. Њихове страначке колеге из Месног одбора Бубањ и Центар града су им  великодушно помогли у овој акцији. Након успешно завршене акције уследило је  заједничко дружење. Захваљујући свима који су учествовали у овој акцији показали  су да брину о свом насељу, али и да брину о изгледу свог града. 

Активисти Српске напредне странке месних одбора Денино Брдо, Виногради,  Сушица, Аеродром и братски МО Илићево наставили су акцију ограђивања  школског дворишта ОШ „Свети Сава“ у Виноградима крајем септембра месеца. Уклонили су око 60 метара старе ограде која је зарасла у остругу и шибље и потом  избушили рупе и бетонирали нове стубове. 

И у октобру су наши активисти имали бројне корисне акције. 

Активисти МО Аеродром , МО Денино брдо , МО Сушица и МО Виногради  организовали су акцију уређења јавних и зелених површина, простора око чесме као  и ограде око обданишта „Полетарац“ на Аеродрому. 

Градски одбор Српске напредне странке у Крагујевцу и МО Илићево организовали  су акцију уређења простора око споменика 19.октобар у Илићеву како би помогао  чишћењу терена где су предвиђени радови у оквиру пројекта „Чиста Србија“. Такође, уређен је део простора око споменика у сусрет обележавању важних датума  у историји нашег народа. Од кошења траве, садње цвећа, поправке и фарбања клупа,  поправљена је и офарбана ограда и сређене су справе за безбедну игру малишана. 

Активисти Месног одбора Угљешница спровели су акцију уређења простора око Месне заједнице у Угљешници, офарбане су клупе, ограда , и уређен простор у кругу Месне заједнице, активисти Српске напредне странке, МО Угљешница овом акцијом доказали су да воде рачуна о изгледу свог града.

Крајем октобра активисти Српске напредне странке МО Ждраљица организовали су  акцију уређења зелених и јавних површина и уредили сеу простор испред месне  заједнице. 

У исто време, активисти МО Вињиште организовали су акцију сређивања дворишта  школе и Дома културе. 

Активисти МО Пивара организовали су акцију испред Амбуланте бр.3 у улици Цара  Душана. Акцијом су отклонили растиње и отпад, покосили траву, заварили и  офарбали мобилијар. 

Такође, крајем октобра, активисти МО Ждраљица организовали су акцију уређења  зелених и јавних површина и уредилили простор испред зграде месне заједнице, а активисти МО Трмбас организовали су акцију сређивања спортских терена у дечијем  одмаралишту, као и сређивање зелених површина око сеоског дома. 

Активисти месних одбора СНС Крагујевац имали су и неколико запажених акција и  током новембра и децембра: 

Активисти МО Илићево одржали су другу по реду акцију уређења простора када је  уређен је простор испред месне заједнице у Илићеву, офарбане клупице и справе за  дечију игру. 

Активисти МО Народни херој Филип Кљајић и МО Лепеница организовали су  акцију сређивања површине око силоса која година представља велики проблем за  становнике овог дела града с обзиром на непрегледно растиње и депонију која се ту  формирала временом. Вредни активисти Српске напредне странке у Крагујевцу су  овога пута показали да их ни лоши временски услови не могу да спрече бригу за  лепши и квалитетнији живот својих суграђана. 

У МО Бубањ 07.12.2022. организована је акција на иницијативу повереника и  одборнице Скупштине града Бојане Марковић и повереника Николе Чанка.  У сусрет новогодишњим празницима најмлађи суграђани и њихове маме креирали  су радионицу. Све што су вредне ручице направиле биће изложено и продато на  новогодишњем базару, а прукупљен новац ићи ће у хуманитарне сврхе. 

Активисти МО Стара радничка колонија уредили су простор око зграде Соколане  који је најатрактивнији објекат и заштитни знак овог насеља. Зелене површине су  покошене и уређене, посађено украсно биље, офарбан мобилијар тако да сада  грађани овог насеља могу да уживају у лепом амбијенту. Вредни активисти Српске  напредне странке још једном су доказали да воде бригу о својим насељима и о  околини у којој живе.

Активисти Српске напредне странке МО Горње Комарице организовали су акцију  чишћења растиња на гробљу као и чишћења и сакупљања отпада. 

Двориште основне школе у Баљковцу је добило лепши изглед који је улепшан новим  зеленилом захваљујући активистима МО Белошевац, предвођених повереником и  одборницом Скупштине града Драганом Јаковљевић и повереником и  координатором рејона Александром Лазовићем. 

Ово је само једна у низу акција наших активиста, које ће се наставити у школи у којој  је недавно реконструисано и игралиште за децу. Активисти МО Белошевац засадили  су пет садница, два јасена , јавор и две Панчићеве оморике. 

Активисти МО Бресница III организовали су акцију уређења простора око месне  заједнице и цркве у Бресници. Вредни активисти уклонили су сав отпад и улепшали  простор. 

Својим личним примером активисти Српске напредне странке још једном  су доказали колико воде рачуна о изгледу свог насеља . 

Активисти СНС стално раде на уређењу и унапређењу животне околине. Њихов мото је : „Много можемо сами да урадимо, не треба увек чекати на друге“.