Саопштења

Prljava kampanja za izbore u Kragujevcu je počela danas

U jutrošnjem izdanju najčitanijih dnevnih listova u našoj zemlji, objavljen je tekst o jednom od viđenijih čelnika Srpske napredne stranke u Kragujevcu, Goranu Kovačeviću.

Imajući u vidu dosadašnje izborne procese, ovo je samo početak prljave kampanje koja ce se intezivirati sa raspisivanjem izbora a čiji je cilj eliminisanje potencijalnih protivnika.

Demanti prenosimo u celosti:

Poštovani,
dana 09.10.2019 godine u štampanom izdanju dnevnog lista Blic, objavili ste tekst pod naslovom „Porodici poslanika otpisali milionski dug za struju“. Na osnovu odredbi Zakona o javnom informisanju i medijima molim Vas da objavite sledeći demanti:
Bez namere da utičem na ostrašćenost vaše novinarke, količina neistina koje je u navedenom tekstu iznela primorala me je da reagujem i argumentima odgovorim na laži i proizvoljnosti izrečene u ovom očigledno naručenom tekstu. Pitam se kako je moguće da novinarka uglednog lista kakav je Blic. Piše i objavljuje neproverene gnusne laži, a ne pozivajući se ni na jedan relevantan izvor?! Novinarka zanemaruje osnovni postulat novinarstva audiatur et altera pars (neka se sasluša i druga strana), već drsko, paušalno, bez ikakvih argumenata vrši vulgarnu diskreditaciju mene lično. Najjednostavnije je reći da je ceo tekst neistina, a najtačnije je reći da je ceo tekst laž.

  1. Laž je da sam ikada živeo na adresi na kojoj je nastao pomenuti dug za struju. Dug je nastao na adresi Partizanskih kurira 69A u kojoj nikada nisam živeo. Nisam imao nikakav poslovni odnos sa tom nekretninom, niti je ta nekretnina bila u vlasništvu člana moje uže porodice. Sve ove činjenice dobronamerni novinar je mogao da proveri jednostavnim uvidom u list nepokretnosti.
  2. Laž je da sam na bilo koji način mogao da utičem na sudsku odluku koju je doneo Osnovni sud u Kragujevcu. Istina je da postoji na hiljade identičnih odluka koje je doneo Osnovni sud u Kragujevcu u kojima je identično činjenično stanje.
  3. Laž je da je bilo ko mogao da utiče, nakon donošenja sudske presude na otpis duga za struju koji se odnosi na predmetnu nekretninu. Istina je da je u velikom broju sličnih slučajeva otpisan dug za struju zbog nemogućnosti uspešnog utuženja usled zastarelosti.
  4. Laž je da je mom ocu Zoranu Kovačeviću otpisan dug za struju. On je sve svoje obaveze u potpunosti izmirio. Moj otac živi na adresi Partizanskih kurira 69, a ne 69A.
  5. Laž je da je Goran Kovačević imao dug za struju, što se lako može proveriti uvidom u evidenciju ED Centra u Kragujevcu.
  6. Laž je da je tekst iniciran od strane zaposlenih u ED Centru u Kragujevcu i da ga je samostalno pisala novinarka koja ga je potpisala. Istina je da je idejni kreator izvesni Bumbar a kome će neostvarena želja da bude gradonačenik Kragujevca ostati neostvaren san.