Саопштења

Петрашиновић осудио хулиганске и насилничке нападе

Председник Скупштине града Мирослав Петрашиновић најоштрије осуђује вандалски чин напада на зграде Градске управе и Полицијске управе Крагујевац.

Најоштрије осуђујем хулиганске и насилничке нападе на зграду Управе града и просторије Полицијске управе Крагујевац. Ломљење и уништавање градске имовине, просторија Полицијске управе, њихових возила, не може и никада неће моћи да буде решење било ког облика незадовољства. У протеклом периоду свака група грађана која је долазила испред Скупштине града и изразила неку врсту свог незадовољства увек је била примана од начелника Градске управе све до градоначелника. Увек смо били ту за наше Крагујевчане, да заједно са њима решавамо проблеме за које смо надлежни, а за оне за које нисмо да посредујемо у њиховом решавању. Последњих 6 година градимо висок ниво политичке културе, међусобног уважавања, поштовања, да имамо разумевања за политичке ставове чак и када су они дијаметрално различити. Због тога јучерашњи чин вандализма малолетника и млађих пунолетних лица подстакнут од стране оних који граду Крагујевцу не желе добро, заслужује сваку врсту јавне осуде. Молим све Крагујевчанке и Крагујевчане да не уништавају наш град, да не рушимо оно што смо заједно стварали.

Можемо имати различита виђења на ствари, различите ставове, бити чланови различитих политичких опција али Крагујевац мора да нам буде на првом месту. Наш Крагујевац не заслужује оно што се синоћ догодило! Зато, драге комшије и пријатељи, и када протестујете останите достојанствени. Због нашег Крагујевца, наше деце, због будућности коју сви видимо у нашем граду, чувајмо наш Крагујевац! – поручио је председник Петрашиновић и апeловао на грађане да буду одговорни према себи, јер корона вирус се шири, а непромишљеним понашањем може да се угрозе здравље и животи свих нас.