Саопштења

Нове странице за историју политичког бешчашћа

Обележавање Олује изазвало промају у главама мрзитеља који

државну манифестацију покушавају да представе као страначки скуп

Шта им више смета, подсећање на страдалништва Срба или сам председник државе који инсистира на неговању културе сећања?

Или- оба ?!

Дакле, рукопис је скоро па идентичан само је изведба мало другачије нијансирана: : дат је „пројектни задатак“ да се на сваки начин омаловажи величанствени скуп, помен страдалницима највећег етничког чишћења у послератној Европи, одржан у четвртак увече у Новом Саду уз присуство више од 30 хиљада грађана из свих крајева наше земље, али и највиших руководстава Србије и Републике Српске, као и других угледних јавних личности.

Оно што је, међутим, за ову кратку причу тема јесте реаговање како неких појединаца тако и самих редакција неких портала који су сматрали сасвим умесним да и овакав један повод искористе да испале салве мржње према председнику Србије Александру Вучићу, као и Српској напредној странци која је захваљујући неспорној подршци грађана опет добила поверење да врши власт и води земљу.

Е, сад се поставља питање (од хрпе долара којим их финансирају) да ли у овој бесрамној причи мрзитељима више смета сам Александар Вучић и његова странка или им смета пракса да се и Олуја, тај ужасни злочин без казне, и даље и све више и масовније и гласније обележава код нас и то баш од стране напредњачких власти, како колоквијално воле да се изражавају они који се по мрежама потписују као „ на жалост, Срби“ или „случајни Срби“ ?!

Који су, из незнања или пакосне намере, настојали да помен жртвама злочиначке Олује прогласе као страначки скуп, а не као државну манифестацију. Којој би требало да присуствују сви они којима је Србија на срцу. Или да је барем поздраве и подрже, ако не могу физички да буду ту.

Иако су се извесни КГ портали свим силама упињали у исмевању и ниподаштавању учесника ове манифестације , неславни (по)бедник овога пута је нискотиражни БГ дневник. Који у првој реченици каже, дословно: „Централна прослава обележавања Олује....“ ??? Омакло се, по навици, ваљда?! Због редовите корешпонденције са наручиоцима?!

Или је упоришна тачка напада од стране председника Вучића најављен свеобухватан пројекат неговања културе сећања? Који је нарочито значајан у временима свеколиког поништавања културе и најгрубље ревизије историје чему сведочимо већ годинама. Упорно настојећи да се злочинци прогласе жртвама, а поражени некаквим победницима.

Уместо да се поздрави и на медијски начин подржи овакав пројекат који је од најширег националног значаја, наши локални новинарчићи се баве пребројавањем аутобуса и вероватно фингираним анкетама учесника помена у Новом Саду. Који, као, немају појма о томе шта се обележава или су тек нешто начули о томе. Не схватајући у свом јаду да су највише исмејали баш те своје наводне, а вероватније измишљене саговорнике.

При свему томе, наши локални новинарчићи у покушају опет су се заиграли: у пребројавању аутобуса за новосадски скуп излетело им је да је крагујевачки одбор Српске напредне странке био најактивнији и најефикаснији можда и на нивоу целе државе.

Па, господо, хвала вам на томе! Трудимо се и радићемо и даље, ефикасно и упорно. Због чега ћете нас још дуго гледати на свим нивоима власти. Пре свега зато што грађани умеју да препознају исправну и одговорну политику.

А с чим ће ваши пулени пред народ ? Оваквим и сличним писанијама где се на сваки начин игноришу жртве, српске жртве, бесрамно замењујући тезе?

Зар је обележавање страдалништва у Олуји заиста била прилика за оволику пакост и злурадост!?

Јадно и бесрамно!