Саопштења

Илић Стошић: Осуђујем најгрубљу манипулацију народом под изговором протеста

Начелница Шумадијског управног округа Биљана Илић Стошић осудила је брутално насиље које се, у мањој мери, али ипак прелило и у Крагујевац.

Они којима ни најмање није стало до грађана Крагујевца, Шумадије и читаве Србије, на најгрубљи начин злоупотребљавају страх и забринутост људи па у овим тешким, најтежим моментима покушавају са дестабилизују, не само власт и њене носиоце, већ и цео систем. Без система руковеђеног агрументима, снагом, знањем и моћи не може да се организовано, одговорно и успешно победи пандемија корона вируса, рекла је Илић Стошић.

Србија се суочава са два непријатеља: вирисом, са којим се бори цео свет и још опаснијим по здравље и живот нације, вандализмом и разбојништвом на улицама наших градова. По сценарију већ виђеног, пред нашим очима се одвија најгрубља манипулација народом. Под изговором протеста против привремене рестрикције права и слобода, покушава се прекројити неопозива изборна воља грађана, казе начелница Шумадијског управног округа.

Они који су доживели недавни изборни фијаско на најперфиднији начин, скривају стварну суштина протеста која је и дубља од самог незадовољства и фрустрације, не толико због бојкота или тоталног пораза на њима, колико због надмоћне и убедљиве победе Српске напредне странке на челу с нашим председником Александром Вучићем и огромног и растућег поверења којег му је народ поново поверио.

Све се дешава у моменту када се поново прелама судбина државе и целог друштва када међународна заједница по ко зна који пут покушава да отргне оно што је овом народу најсветије, наше Косово и Метохију истиче Илић Стошић и позива Шумадинце да не наседају на овако очигледне провокације.