Саопштења

Безуспешни покушаји опозиције да спрече конституисање Четрнаестог сазива Народне скупштине Републике Србије

Градски одбор Српске напредне странке Крагујевац на челу са чланом Председништва и повереником ГО Николом Дашићем најоштрије осуђује примитивно понашање опозиције у Народној скупштини Републике Србије. 

Конститутивна седница скупштине је седница на којој у свечаном тону народни посланици, које су изабрали грађани, полажу заклетву да ће поступати у складу са Уставом и бранити интересе своје државе и народа.

 Насупрот томе опозиција на челу са Драганом Ђиласом у највишем законодавном телу наше државе демонстрирала је непримерено насилничко и примитивно понашање покушавајући да омета конституисање скупштине и оспоравајући изборну вољу народа. 

Драган Ђилас, лидер коалиције "Србија против насиља" је отишао и корак даље па је посланицима са листе "Александар Вучић - Србија не сме да стане" упућивао псовке и уведе и демонстрирао како би то Србија функционисала и изгледала да се не дај Боже он нађе на њеном челу. 

Наспрам најбољег математичара света професора Стојана Раденовића, који је као најстарији посланик председавао данашњим заседањем, чули су се звиждуци, пиштаљке, псовке и увреде Ђиласове плаћеничке скупине, па је потпуно јасно зашто их народ не жели и то им је показао на демократским изборима. 

Понашање Ђиласоваца у скупштини преписано је од њиховог партнера Куртија, а један је у низу покушаја да оправдају инвестиције које њихови ментори улажу у њих не би ли сви заједно срушили Александра Вучића и Србију вратили на дно, на ком је он затекао и са кога је подигао.

 

Градски одбор СНС Крагујевац згрожен над данашњим догађајем поручује да је Србија правно уређена држава и да ће се као и до сада поштовати Устав, закони, сви принципи демократије и изборне воље грађана без обзира на очајничке и неуспешне покушаје  опозиције  да највише законодавно тело у држави ,Народну скупштину, изврну руглу.