Архива новинских чланака

Крагујевац ће добити модеран фудбалски стадион

Крагујевац, 08.06.2020 – Обновљени кошаркашки терен у Великом парку данас је званично отворио министар омладине и спорта Вања Удовичић. „Годину дана сам био сам део једне велике спортске породице града Крагујевца и тада се врло добро знало да истински шампиони не само у кошарци већ и из других спортова морају да настану овде на кошаркашком терену у Великом парку. Ко није прошао терен, тај не зна шта је крагујевачки спорт и шта је истинско срце и мотив Шумадије“, казао је министар Удовичић. „Велико ми је задовољство што сам данас овде када терен добија ново рухо и што га остављамо вама да креирате нова спорстска имена, али да пре свега будете сјајни, васпитани, образовани људи и да истрајете у својим сновима“, поручио је минстар окупљеним младим кошаркашима на терену.

  

Терен у Великом парку обновљен је захваљујући средствима ЕУ у износу од готово 150 хиљада евра, док је град учествовао са близу 28 хиљада евра.

„Ово је култни  крагујевачки терен, ко год вреди у крагујевачкој кошарци овде је почео. Желео сам да га поклонимо вама да ви стасате и постанете кошаркаши, прави добри људи а сутра и ваша деца“, истакао је градоначелник Крагујевца Радомир Николић.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић обишао је данас и СББ халу Језеро и Градски стадион Чика Дача и том приликом изразио задовољство јер је сарадњом града Крагујевца, Европске уније и Министарства омладине и спорта сређена Хала језеро, обновљен кошаркашки терен и два дечија игралишта у вредности од 9,5 милиона динара. „Када се услови промене и стекну објективне околности у другој половини године моћи ћемо да најавимо изградњу стадиона који као један од највећих капиталних пројеката треба да буде најлепши и најбољи стадион у овом делу Европе са 19 690 седећих места“ каже Удовичић.

 

„Наша деца су изнад свега, а спорт је још једна квалификација озбиљног града, Крагујевац је дефинитивно први у Шумадији и Србији и у свету за нас, и трудићемо се да наша деца имају будућност. За нас је битно и да имамо школе спорта, да правимо базу играча и да имамо стабилне клубове који дају резултат и да то заиста буде крагујевачки спорт“, рекао је Никола Дашић, одборник у Скупштини града и  први на листи Српске напредне странке у Крагујевцу „Александар Вучић – За нашу децу“.

После обиласка спортких објеката и терена, министар омладине и спорта Вања Удовичић своју посету завршио је разговором са великим бројем омладинаца у просторијама Градског одбора Српске напредне странке у Крагујевцу.