Вести

Новогодишњи пријем у Скупштини града

Након одржане седнице градског парламента, последње у овој календарској години, градоначелник Крагујевца Никола Дашић и председник Скупштине града Мирослав Петрашиновић, за све одборнике, чланове Градског већа и начелнике градских управа, уприличили су пријем у Свечаном салону Скупштине града.

Оцењујући рад Скупштине града Крагујевца, градоначелник Дашић је рекао да је изузетно задовољан радом одборничких група и радом градског парламента.

"Изузетно сам задовољан радом градског парламента  и радом одборничких група а то се не односи на једну или неку посебно одборничку групу. Увели смо то неко правило да држимо један висок, озбиљан однос политичког деловања", рекао је Дашић.

"Велико ми је задовољство да будемо пример и покажемо да однос између позиције и опозиције, иако понекад критичан, веома критичан, истовремено превазилазимо на крајње пристојан и цивилизован начин. Тако нам и доликује, јер смо као град, као прва престоница и покретач модерне српске државе, пример другим локалним самоуправама. Ми шаљемо добру поруку свим нашим комшијама и шире да смо одувек миран и цивилизован град и ту традицију морамо да очувамо", поручио је Дашић.

У 2021. години, Скупштина града Крагујевца заседала је 13 пута и доносила веома важне одлуке за живот грађана.

"Оно чиме сам изузетно задовољан када је реч о свим седницама овог сазива градског парламента јесте јако висок ниво дискусије, расправе, толеранције", рекаоје председник Мирослав Петрашиновић.

"Чак и када се не слажемо и имамо дијаметрално супротне ставове о многим питањима и када се употребе  изрази неприкладни овом високом дому, седница се опет врати у ток. Мислим да је то оно по чему постајемо препознатљиви у Србији", рекао је председник Петрашиновић.

"Иако, данас, малобројнија опозиција у односу на претходне сазиве, увек смо имали дискусију на високом нивоу. Имамо расправе у којима учествују садашњи и бивши градоначелник, бивши председник Скупштине сада наступа као опозиционар и ставови се сукобљавају на високом нивоу", истакао је Петрашиновић.

"Сматрам да је то главни квалитет нашег парламента  и да се то и види. Непредвиђене ситуације превазилазили смо одлуком колегијума шефова одборничких група, а чини ми се, да нису такве прилике и у другим локалним парламентима, да се опозиција и власт сложе", закључио је председник Петрашиновић.

"Он је свим одборницима пожелео да се остваре на личном и професионалном плану и да рад Скупштине задржи висок ниво расправе јер је то једини пут да нађемо најадекватније решење", рекао је Петрашиновић.

 

 

 

Извор: kragujevac.rs