Вести

Посветићемо се развоју села

Крагујевац, 31.05.2020 – Српска напредна странка у Крагујевцу наставила је акцију уређења јавних површина на сеоском подручју како би подигла свест код младих о значају очувања сеоске средине, са посебним нагласком на развој села и побољшање животног стандарда у мањим срединама.

Први на листи Српске напредне странке "Александар Вучић – За нашу децу.", Никола Дашић разговарао је са мештанима Влакче о развоју овог краја, који је веома значајан у области пољопривреде и сеоског туризма.

„Веома је важно да обратимо пажњу на село, нарочито због деце. Како би умањили одлазак младих из неразвијених средина у градове, морамо да им пружимо услове за бољи живот. На нама је да обезбедимо асфалт, расвету али такође да уз подршку Републике обезбедимо значајна подстицајна средства за српског сељака. Сада када су стабилизоване градске финансије коначно имамо простора и буџет да се озбиљно посветимо развоју села“, рекао је Никола Дашић.

Чланови и симпатизери Српске напредне странке данас су уређивали двориште цркве Пресвете Богородице у Влакчи, селу у Шумадији које важи за место са највећим бројем најлепше уређених дворишта.

„Окупили смо се данас у Влакчи, како бисмо оплеменили двориште цркве и дали свој допринос. Омладици Српске напредне странке засадили су цвеће и фарбали клупе. Жеља нам је да вратимо људе овим крајевима, својим коренима и пре свега вери“, казала је Славица Раденковић, кандидат за одборника Српске напредне странке у Крагујевцу.  

Иначе, ово сточарско-воћарско село познато је по манифестацији Дани отворених дворишта и по Михаилу Петровићу, српском пилоту и првој жртви ваздухопловства у Балканском рату, који је рођен у Влакчи.