Вести

Stefanović: SNS ima konkretan plan za jačanje ekonomije

KRAGUJEVAC - Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Stefanović izjavio je danas u Kragujevcu da ta stranka ima konkretan plan i viziju kako da ojača ekonomiju Srbije, obezbedi više radnih mesta i da država bude uspešnija, poštenija i efikasnija.

Stefanović je na konferenciji za novinare političkim protivnicima poručio "da se vrate u zimski san, u drugovanju sa tajkunima".

Prema njegovim rečima, SNS je spremna i hoće da preuzme odgovornost, da se bori za više radnih mesta, za mlade ljude, kojima je poručio da ne treba da napuštaju Srbiju već da svojim obrazovanjem zemlji pomognu da ide napred.
"Kada slušam političke protivnike, kao da su došli iz bajke o uspavanoj lepotici i posle deset, dvanaest godina se probudili i ođednom shvatili da nisu odgovorni za vreme koje su proveli u vlasti, kad su tajkuni preuzeli ekonomiju zemlje, što je korupcija sinonim za Srbiju, što narod živi teško, a država ima velike probleme", rekao je Stefanović.

On je istakao da se SNS zalaže za konkretne projekte, mere ekonomskog podsticaja i razvoja i da hoće da obezbedi, kako je rekao, kroz zapošljavanje mladih ljudi da Srbija ide "dramatično napred u ekonomske reforme".
"To je naš zadatak i nećemo praviti nikakve kompromise u borbi protiv korupcije i kriminala", naglasio je Stefanović i dodao da će SNS, predvođena Aleksandrom Vučićem, ogromnu energiju uložiti u otvaranje novih radnih mesta, kao što je ogromnu energiju uložila i u borbu protiv korupcije.

On je dodao da će SNS ogromnu energiju uložiti i u transformaciju zemlje za promenu svesti građana koji treba da shvate da moramo da radimo više.

Stefanović je posetio fabriku "Zastava oružje", a razgovarao je i sa građanima drugih šumadijskih opština.

Ulagati u izvozno orjentisanu industriju

Stefanović je rekao da treba investirati u segmente industrije koji su izvozno orjentisani.

Stefanović je, prilikom obilaska "Zastava oružja" gde je razgovarao sa rukovodstvom fabrike, rekao da treba investirati u modernizaciju procesa proizvodnje fabrika namenske industrije, jer su izvozno orjentisane, a rade, kao što je slučaj u "Zastava oružju", na mašinama starim i više od 40 godina.
"Zastava oružje je fabrika koja ima potencijala za otvaranje novih radnih mesta", rekao je Stefanović i dodao da se SNS zalaže za investicije i podsticaje u realni sektor.

On je podsetio na najavu lidera SNS Aleksandra Vučića o dolasku "Mercedesa", ocenjujući da je to veliki uspeh Vučića i naprednjaka.

Stefanović je rekao da će dolazak te kompanije obezbediti 61 kooperantsku firmu u Srbiji koja će raditi na proizvodnji autobusa.

On je najavio i da će SNS uskoro izneti konkretan plan razvoja regiona u poljoprivredi i industriji i predstaviti poreske reforme koje bi trebalo da omoguće, kako je rekao, zapošljavanje mladih ljudi.

Fabrika "Zastava oružje" ima u ovoj godini ugovore o izvozu proizvoda i usluga u vrednosti od 34 miliona dolara u 50 zemalja sveta.
Ova najstarija fabrika na Balkanu najviše izvozi u SAD, gde plasira lovačko i sportsko oružje.

Tanjug