Вести

Nikolić: Izvršni odbor SNS "češlja" izveštaje o radu svih funkcionera SNS

Predsedništvo Srpske napredne stranke (SNS) bi krajem nedelje trebalo da saopšti imena svojih lokalnih funkcionera i direktora opštinskih javnih preduzeća koji će biti smenjeni zbog lošeg rada, piše dnevnik "Danas", pozivajući se na izvore u vrhu SNS. Tada bi, kako navodi beogradski dnevnik, trebalo da bude doneta i odluka da li će protiv Vladimira Cvijana, člana Predsedništva SNS, biti pokrenut disciplinski postupak zbog "grubog kršenja stranačke discipline".

Radomir Nikolić, predsednik Izvršnog odbora SNS, rekao je za "Danas" da Izvršni odbor SNS uveliko "češlja" izveštaje o radu bukvalno svih funkcionera SNS u lokalnim samoupravama i javnim preduzećima na gradskom i opštinskom nivou. - Za sada možemo da kažemo da nema kršenja zakona, ali zapažamo kod nekih jednu dozu neagilnosti, ali i ulaska u kolotečinu ponašanja prethodnih vlasti - objašnjava Nikolić i dodaje da SNS uvodi novi sistem odgovornosti za javne funkcije u Srbiji i od tog principa neće odustati.

Iako za sada nema nekih novih naznaka da će disciplinska komisija odlučivati o Vladimiru Cvijanu, Nikolić veruje da će se to dogoditi. Branislav Gašić, potpredsednik SNS, međutim, navodi za "Danas" da su se strasti u stranci posle Cvijanovih optužbi na račun rukovodstva stranke i njegovog "tajnog viđanja sa Miroslavom Miškovićem, vlasnikom Delte, stišale". - Mnogi su postali svesni mnogih stvari.

Svi smo oko toga bili jasni - ističe Gašić, ne želeći da prejudicira mogućnost pokretanja disciplinskog postupka, jer kako kaže, ta tema nije sada aktuelna.