Вести

Здравственим радницима уговори на неодређено време

Одлуком Владе Републике Србије о запослењу медицинских и немедицинских радника на неодређено време који су били ангажовани за време ковид пандемије, у 11 здравствених установа на територији Шумадијског управног округа посао је добило 715 људи. 

За њих је данас у Скупштинској сали града Крагујевца, Универзитетски клинички центар у сарадњи са Здравственим саветом Шумадијског управног округа приредио свечани пријем. 

Пријему су  присуствовали чланица Председништва СНС, директорка Републичког фонда за здравствено осигурање проф. др Сања Радојевић Шкодрић, председник Привременог органа града Крагујевца, члан Председништва СНС и кандидат на изборној листи АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ-Крагујевац не сме да стане Никола Дашић, ректор Универзитета у Крагујевцу и први на изборној листи АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ-Крагујевац не сме да стане проф. др Ненад Филиповић, в.д. директора УКЦ Крагујевац и кандидат за народног посланика на изборној листи АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ-Србија не сме да стане проф. др Слободан Милисављевић, чланица Главног одбора СНС и кандидат за народног посланика на изборној листи АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ-Србија не сме да стане Биљана Илић Стошић 

 Од 715 нових радника, само у Крагујевцу је 580 што је велико појачање за  здравствене установе Крагујевца. 

Поред тога, како је истакла проф. др Сања Радојевић Шкодрић директорка РФЗО, предстоји нам изградња Универзитетског Клиничког центра и набавка најсавременије опреме. До краја године УКЦ ће добити најсавременију магнетну резонанцу, још једну ангио салу и ултразвучни 4Д апарат, а Дом здравља најсавременији мамограф. Следеће године такав мамограф добиће и УКЦ Крагујевац.

 

Изградњом нових болница, набавком апарата и најсавременије опреме, промен