Вести

Вече Ибарског Колашина у Крагујевцу и подршка политици председника Вучића очувању КиМ

Члан Председништва СНС и директор Канцеларије за Косово и Метохију  др Петар Петковић посетио  је вече "Ибарских Колашинаца" које је организовало Удружење "Ибарски Колашин" из Крагујевца. На скупу су биле многе породице интерно расељене са простора КиМ, оне које су морале да напусте своја огњишта и нађу нови дом у Крагујевцу, а скупу се придружила и в.д. комесара за избеглице и миграције Наташа Станисављевић.

 Тешко је напустити место где си рођен, где си направио прве кораке, одрастао, стекао пријатеље, другове. Због политике тадашње власти, да окрене главу од постојећег проблема, ови људи су били изложени прогрому и тортури  Приштине, а све уз подршку центара моћи.

Данас смо сведоци одговорне политике председника Србије Александра Вучића и Српске напредне странке коју води по питању Косова и Метохије где се труди да обезбеди мир и стабилност, нормално функционисање Срба и поред тешкоћа које ствара режим Аљбина Куртија, истакао је Петковић. Председник и Влада Републике Србије нису заборавили наш народ у јужној покрајини и када је у питању брига о њиховом животном стандарду па су новчана издвајања увећана али и број радних места који је обезбеђен за Србе. Наставиће се улагања како би Срби остали да живе и раде на својим вековним огњиштима. 

Потребно је одлучно као никада пре дати  подршку председнику Александру  Вучићу у борби за напредак Србије, да сачува државу Србију, али и Косово и Метохију, јер само државник попут њега има ту способност а снагу и моћ даје му изборни резултат у борби за будућност Србије. 

 

"Наставићемо да радимо на сваком сегменту наше земље како бисмо нашој деци улепшали и омогућили безбрижно детињство, и показали да не подлежемо притисцима јер Србија не сме да стане",рекао је Петковић.