Вести

У Крагујевцу отворена посланичка канцеларија

У присуству градоначелника Радомира Николића, у Крагујевцу је данас свечано отворена прва посланичка канцеларија, у улици Краља Александра И Карађорђевића број 59. Град је уступио пословни простор на коришћење без надокнаде, а пројекат “Јачање одговорности изабраних представника грађана у Србији – Људи на првом месту“, који финансира Америчка агенција за међународни развој (УСАИД) спроводи Центар за слободне изборе и демократију (ЦЕСИД).

Ово је помак у демократији и коначно имамо један облик директне комуникације између Народних посланика и грађана Крагујевца. Свакако да ће ова канцеларија омогућити грађанима значајнију комуникацију са органима власти, а надамо се да ће као институција заживети, добити значајнији простор и запослити нове људе који ће моћи да обављају функцију непосредне комуникације, каже посланик Српске напредне странке Горан Ковачевић и додаје да ће грађани коначно имати директну спрегу са представницима ограна који доносе законе и који су непосредно на извору информација.

Канцеларију тренутно користе посланици три политичке организације Ана Филиповић и Горан Ковачевић, посланици Српске напредне странке, Јована Јовановић, посланица Демократске странке и Ђорђе Косанић, посланик Јединствене Србије. Народни посланици су истакли да је пројектом предвиђено да посланичка канцеларија функционише на овај начин до априла 2017. године, без обзира на то да ли ће доћи до промене имена посланика у следећем мандату.

Радно време посланичке канцеларије у Крагујевцу биће понедељком и четвртком од 12.00 до 17.00 часова.