Вести

СТАБИЛНОСТ, ЗА НАШУ СРБИЈУ ЛИСТА БРОЈ ЈЕДАН АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ- СРБИЈА НЕ СМЕ ДА СТАНЕ

 

Председник Републике Србије и члан Српске напредне странке Александар Вучић поручио је са завршног митинга коалиције окупљене око листе "Србија не сме да стане" у Крагујевцу да неће бити задовољан ничим осим освајањем апсолутне већине у парламенту како би земља имала мир и стабилност и како би било могуће донети важне одлуке.

"Ја очекујем да их победимо. Да их победимо и да обезбедимо апсолутну већину у Скупштини Србије. Више од 125 мандата, како би Србија имала мир и стабилност и како би знала којим путем ће да иде. Зато од вас тражим да се ангажујете и да их победимо убедљивије него икада. Апсолутна већина. Другим нисмо задовољни", поручио је председник Вучић.

Изјавио је и да опозиција зна да ће изгубити на изборима у недељу и за то већ припрема планове и поручио им да власт у Србији може да се осваја само народном вољом.

"Много смо кампања имали, ова је била тешка. Углавном су је водили на прљав начин, вређајући наше породице, нападајући нашу земљу, називајући је зверињаком, називајући не само своје противнике, већ и све који нису сагласни са њима умоболним људима. То им је најновији закључак од јуче. А ја овде и на сваком другом месту видим дивне људе, видим Србију, као и оне који воле Србију више од било кога", рекао је председник Вучић.

Поручио је да ти људи нису умоболни већ да управо они представљају Србију.

"И ја вечерас нећу много да говорим о политичким противницима, јер чини ми се да су они све рекли о себи. Рећи ћу нешто о њиховим плановима. Знају они да ће у недељу Србија да победи, што значи да ће још четири године да буду без власти. Знају они то добро и зато су спремили своје планове, који су такође планови против Србије", рекао је председник Вучић.

Како је рекао, већ у недељу после 21.00 часа, главни Ђиласов потрчко Милош Јовановић, изаћи ће и рећи како су победили у Београду.

"И ваљда мисле да ће тиме некога да уплаше, па ће да заузимају институције. У Србији ће власт да се осваја само вашом вољом, народном вољом, вољом грађана Србије. Ми ћемо нашим противницима да честитамо ако изгубимо. А од њих честитке и не очекујемо. Очекујемо честитке од народа зато што ћемо Србију да водимо поштено, одговорно и озбиљно", нагласио је председник Вучић.

Истакао је да неће Србија да се враћа у године катанчења фабрика, уништавање привреде и Крагујевца и читаве Шумадије.

"Србија хоће модерне путеве, ауто-путеве, пруге, болнице, клиничке центре. Србија хоће и ауто-пут Карађорђе, хоће везу Тополе и Крагујевца. Шумадија хоће да иде напред", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић захвалио се градоначелнику Љубљане Зорану Јанковићу на присуству скупу у Крагујевцу и његовој подршци.

Додао је да је програм опозиције само рушење Александра Вучића и да немају никакву политичку платформу, посебно око важних питања какво је Косово и Метохија.

Председник Вучић је још једном поновио да ће пензије од јануара порасти 14,8 одсто, а да ће до краја мандата 2027. године оне бити 650 евра, као и да ће просечна плате тада достићи ниво од 1400 евра.

"Србија има велику прилику да у наредне четири године направи највећи раст у својој историји", нагласио је председник Вучић.

Додао је да је његова жеља да грађани живе боље него сада и да сваки пут може да их погледа у лице.

 

Извор: званични Инстаграм и Фејсбук налог Српске напредне странке