Вести

СНС континуирано унапређује и развија здравствени систем

Данас је у просторијама ГО  Српске напредне странке Крагујевац проф. др Слободан Милисављевић, кандидат за народног посланика на изборној листи АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ-Србија не сме да стане и в.д. директора Универзитетског Клиничког центра Крагујевац одржао трибину. 

Здравствени систем је један од најсложенијих система и са тим у вези одговорна власт Српске напредне странке константно и континуирано унапређује овај систем. Један од најзначајнијих пројеката јесте реконструкција, надоградња и доградња Универзитетског Клиничког центра у Крагујевцу, која ће бити реализована у две фазе. У првој фази планирана је изградња нове зграде са седам нивоа на 24 хиљаде квадрата, а у другој фази предвиђена је  надоградња Ургентног центра, отварање поликлиничког центра и завршетка економско-техничког блока. Проф. др Милисављевић је истакао да ће овим пројектом биће подигнут ниво терцијалне здравствене заштите на највиши ниво, не само Шумадије већ и централне и западне Србије. 

Одлуком Владе Републике Србије о запослењу медицинских и немедицинских радника на неодређено време, који су били ангажовани током пандемије изазване вирусом Корона, примљено је 715 људи у нашем округу. Такође, у претходном периоду примљени су и најбољи дипломци у оквиру Програма запошљавања најуспешнијих дипломаца медицинских факултета. Битно је да наше грађане лече најбољи лекари и да рекордним улагањем у здравство последњих година, стварамо услове за њихово даље усавршавање, а са тим у вези и бољи квалитет здравствене заштите наших становника.