Вести

Садња дрвећа да би наш град био здравији и лепши

Чланови Уније младих Српске напредне странке Крагујевац посадили су 10 садница јавора и дивљег кестена у Пиварском парку. Циљ акције јесте оплемењивање парка новим садницама како би парк био још лепше место за провођење слободног времена наших суграђана и деце.

Град Крагујевац показује бригу за свако насеље па је тако за  реконструкцију  спортског терена у оквиру Пиварског парка из буџета града опредељено 13, 2 милиона динара. 

Српска напредна странка ставља посебан акценат на бригу и очување животне средине као ни једна друга странка што се и доказало капиталним пројектом замене котлова на угаљ котловима на гас у крагујевачкој Енергетици, што је решило вишедеценијски проблем аерозагађења, пројектима енергетске ефикасности институција  и домаћинстава као и многим другим пројектима.  

Крагујевац је први град у Републици Србији који је донео одлуку и увео обавезу за инвеститоре и градитеље да на сваких 1000 квадрата морају да посаде 10 стабала и то онде где стручне екипе Сектора "Зеленила" ЈКП Шумадије одреде.