Вести

Радови на изградњи Месне заједнице и амбуланте у Белошевцу иду предвиђеном динамиком

У Белошевцу су у току радови на изградњи објекта Месне заједнице укупне површине 140 метара квадратних. Радове су обишли Никола Дашић, председник Привременог органа града Крагујевца, Александар Лазовић, Саветник Привременог органа и Дејан Ружић, в.д. начелник Градске управе за развој и инвестиције.

Месна заједница Белошевац је четврта по величини у Крагујевцу. Уговор са извођачима радова је већ потписан и на пролеће мештани Белошевца ће имати нове просторије месне заједнице које деценијама ишчекују, рекао је Никола Дашић. У претходном периоду у овој месној заједници реновирали смо ОШ „Драгиша Луковић Шпанац“ и тако, поред осталог, решили проблем грејања, тоалета, столарије и осветљења јер је школа годинама уназад била у јако лошем стању, рекао је Никола Дашић и најавио да ће, како би изашли у сусрет мештанима у решавању инфраструктурних проблема наставити истим темпом и даље.

У отвореном поступку јавне набавке изабрана је фирма „Дрвофинал - Пандуревић“ из Ивањице. Уговор смо склопили пре месец и по дана и заједно радили пројектовање и извођење радова за изградњу монтажних објеката на две локације а које су део истог тендера. Реч је о месним заједница Белошевац и Шумарице, подсетио је Дејан Ружић. Како бисмо што пре решили проблем инсистирали смо првенствено на монтажним објектима. Фирма завршава пројектно - техничку документацију, а упоредо са тим изводимо припремне радове за локацију на којој ће се налазити објекат Месне заједнице Белошевац, чија је вредност радова 14,1 милион динара са ПДВ-ом. Имајући у виду да фирма у својим фабрикама истовремено гради делове које ће одмах по завршетку комплетне пројектно - техничке документације почети да монтира по систему кључ у руке, већ на пролеће очекујемо завршен објекат, поручио је Ружић.

Поред бројних инвестиција за решавање комуналних проблема у Белошевцу међу којима су изградња објекта месне заједнице, асфалтирање улице Караула, која је била један од можда највећих комуналних проблема, у разговору са мештанима Белошевца, дела насеља Крива ћуприја обрадовали смо их чињеницом да ћемо решити огроман проблем пепелишта, рекао је Александар Лазовић. Енергетика је прешла на најсавременији систем грејања па више неће одвозити пепео. На месту где је до сада било пепелиште ускоро ћемо имати прелепи креативни парк. Још једна од тема данашњих разговора са мештанима била је и изградња канализационе мреже у оквиру Пројекта „Чиста Србија“ и предочили смо које су приоритетне улице. Свих претходних година пажљиво смо планирали буџетска средства и динамику радова и системски решавали проблеме који су се могли реализовати, подсетио је Лазовић и поручио да је најбитнија подршка грађана, њихово разумевање и уверен сам да ће бити задовољни свим нашим активностима у наредном периоду, која смо им данашњим разговорима предочили.

 

Извор: Град Крагујевац