Вести

Председник Србије Александар Вучић обишао радове на Севеној обилазници

Радове на изградњи прве деонице Северне обилазнице, која је за Крагујевац највећи и историјски пројекат до сада,  данас је обишао председник Републике Србије Александар Вучић. 

Инвестицију вредну 33,5 милијарди динара финансира држава, а радови би требало да буду завршени до 2027. године.

Будућа Северна обилазница око Крагујевца, у дужини од 22 километра, пројектована је за брзину од 100 километара на час, са четири коловозне траке ширине 3,5 метра.

Радови се одвијају на првој деоници од 5 километара. Изменом плана посебне намене добили смо и брзу саобраћајницу ка Тополи која се налази у оквиру аутопута/брзе саобраћајнице Вожд Карађорђе, али све креће од Северне обилазнице. Ова прва деоница је важна јер ће у Цветојевцу бити формирана индустријска зона, како би у будућности Крагујевац могао да доводи још више домаћих и страних инвеститора и понуди најбоље што има. На тај начин развија се индустрија и иде у сусрет потребама, решавају се унапред и обезбеђује да Крагујевац кроз 5, 10 или 30 година не дође у ситуацију да нема где да прими одговарајућу компанију или нову фабрику и обезбеди нова радна места.

 

Извор: званични Инстаграм и Фејсбук налог председника Привременог органа града Крагујевца Николе Дашића