Вести

Председник Привременог органа Никола Дашић посетио домаћинство у Малој Врбици које је оштећено у пожару

Домаћинство Богољуба и Славице Јовановић у селу Мала Врбица, недалеко од Крагујевца, које је у недељу задесио пожар, обишао је председник Привременог органа Крагујевца Никола Дашић са сарадницима и директором Центра за социјални рад Предрагом Ивковићем. У пожару је изгорео кров помоћног објекта, уништен је део пољопривредне механизације, нема повређених, а уз помоћ комшија и пријатеља и брзом интервенцијом ватрогасне службе пожар је локализован.   

Стручне службе и представници Градске управе биле су на лицу места одмах након пожара али сада смо дошли да породици Јовановић уручимо помоћ која ће им значити бар у почетку за уклањање и чишћење а делом и реконструкцију оштећеног помоћног објекта, каже Славица Раденковић, чланица Комисије за пољопривреду и заштиту животне средине Привременог органа. У наредном периоду пробаћемо да обезбедимо грађевински материјал како би се објекат што пре обновио, додала је она.

Богољуб Јовановић каже да се пожар брзо ширио и да би све изгорело да није било комшија и ватрогасне службе да то зауставе и угасе. Битно је да нико није повређен, казао је он и захвалио се представницима локалне самоуправе на подршци и помоћи као и ватрогасцима и комшијама.

 

Извор: Град Крагујевац