Вести

Посета ОШ "Јулијана Ћатић" у Страгарима и њеним подручним одељењима

Предраг Стевовић, члан Привременог органа града Крагујевца обишао је данас ОШ „Јулијана Ћатић“ у Страгарима у којој је успешно превазиђен проблем са грејањем, захваљујући брзој реакцији руководства школе и локалне самоуправе. Један од два котла на чврсто гориво у овој школи је у потпуности престао да ради, С обзиром на то да су котлови били паралелно повезани, оспособљен је други котао како би се настава у овој школи одвијала несметано. Истовремено, уз помоћ града, поручена су два нова котла која ће ускоро стићи у школу у Страгарима.

 Град је определио нешто више од 2 милиона динара без ПДВ-а за хитну набавку два нова котла. Грејање у школи је сада у реду, али не смемо да се ослонимо на старе котлове. Очекујемо да нови котлови веома брзо стигну у школу и оно што је такође важно је да ће ти котлови моћи да се прераде и по потреби прилагоде грејању на пелет, што је и еколошки прихватљивије и лакше за саму школу. Грејање у школи не сме да буде проблем, јер је један од приоритета града да деца која похађају школе у сеоским срединама имају исте услове као и деца у граду – казао је Стевовић.

Директорка ОШ „Јулијана Ћатић“, Светлана Живановић истакла је да је извршена јавна набавка за котлове, изабран извођач и нови котлови би ускоро требало да стигну у школу. Они ће заменити старе који су ову школу грејали више од две деценије.  Матичну школу у Страгарима данас похађа 66 ученика, распоређених у шест одељења.

 

Стевовић је обишао и подручна одељења ове школе, у Влкачи и Маслошеву где је ученицима поклонио спортску опрему. Током обиласка школе у Влакчи, Стевовић је најавио да ће размотрити могућност да се једна учионица у овој школи опреми и прилагоди за часове физичког васпитања.

 

Извор: Град Крагујевац