Вести

Посета домаћинствима у селу Горње Јарушице

У оквиру редовних посета сеоским месним заједницама данас је Горње Јарушице обишао члан Председништва и повереник Градског одбора СНС Крагујевац и кандидат на изборној листи АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ-Крагујевац не сме да стане Никола Дашић и са мештанима разговарао о њиховим проблемима и приоритетима. 

Господин Дашић посетио је и потомке Милоја Павловића, професора и народног хероја који је са својим ђацима стрељан у Шумарицама 1941. године.

Јарушице су ратарско – сточарски крај, село са највећим процентом пољопривредног становништва. Управо због тога једна од најважнијих тема били су програми подршке у пољопривреди из Аграрног буџета за које влада велико интересовање. 

Политика Српске напредне странке је да сачува наша села док у њима има младих. Без јаког села нема ни јаког Крагујевца. Као потврду таквог става, у првој години мандата, издвајања града за пољопривреду су удвостручена са 25 на 50 милиона динара, а већ следеће године аграрни буџет био је 70 милиона динара. 

Овакво енормно повећање буџета допринело је да се створе услови за модернизацију пољопривредне производње и повећање продуктивности. Окосницу овако конципираног аграрног буџета града, представља подршка у набавци трактора и тракторских прикључних машина. Град је током протекле године субвенционисао набавку око 50 трактора, имајући у виду да је просечна старост преко 40 година. 

 

Важна је и путна инфраструктура у коју је уложено пуно. У кратком периоду урађено  је  много више него што је урађено у протеклих пар деценија.

Много је још посла, али је веома значајна подршка  политици Српске напредне странке мештана Горњих  Јарушица како би и њихово али и сва друга села наставили да се развијају. 

 

Србија не сме да стане! 

Крагујевац не сме да стане!