Вести

Посета амбасадора ЕУ, Италије и Словачке државном Дата центру у Крагујевцу

"У оквиру посете Крагујевцу, амбасадори Делегације Европске уније у Србији Емануел Жиофре, Италије Лука Гори и Словачке Михал Павук, посетили су  Државни дата центар. Поред представљања потенцијала јединствене банке подататка и Иновационог дистрикта чија је градња почела у фебруару, министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић, представио је резултате Владе Србије у развоју ИКТ сектора, као и планове за будућа улагања у најсавременију дигиталну, телекомуникациону и иновативну инфраструктуру које су део програма „Скок у будућност – Србија 2027“.

Иновациони дистрикт у Крагујевцу, представља јединствен комплекс информационих, иновативних, креативних и дигиталних индустрија у Србији и у региону. Идеја је да постане епицентар окупљања младих, паметних, талентованих и способних људи који ће у свом граду имати услове за живот и рад какви не постоје нигде у Европи. 

Изузетно ми је драго што је амбасадор Жиофре заиста био импресиониран инфраструктуром за чување података у Дата центру, а то је најбољи показатељ свега што је Србија до сада урадила у области дигитализације и модернизације. 

Уверен сам да ће и Иновациони дистрикт у Крагујевцу постати незаобилазна дестинација за све оне који желе да буду део дигиталне револуције, те да ће допринети не само економском расту града, већ и целог региона".

 

Извор: званични Инстаграм и Фејсбук налог градоначелника Крагујевца Никол