Вести

Обилазак радова на Северној обилазници

"Радови на Северној обилазници одвијају се планираном динамиком. 

У току су земљани радови на изградњи прве фазе у дужини од пет километара, од постојеће брзе саобраћајнице Крагујевац – Баточина до будуће петље која ће се одвајати за планирану индустријску зону у Цветојевцу.

О Северној обилазници се причало деценијама, а данас се гради као значајан стратешки пројекат, јер је инфраструктура та која покреће развој региона и то не само нашег. 

Северна обилазница утицаће и на развој индустрије имајући у виду да је уз њу планирана нова индустријска зона са свим потребним инфраструктурним условима за инвеститоре. Прошле године у Крагујевцу је било око 14 000 незапослених, а данас је близу 11 500.  Даљим смањењем незапослености, што је циљ у наредном периоду, Крагујевац ће постати још привлачније одредиште за инвеститоре, што ће додатно подстаћи економски раст и развој не само Крагујевца него и читавог региона.

Иначе, према уговору који је потписан између Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и извођача радова, а то је конзорцијум који предводи „Србија аутопут“ завршетак изградње Северне обилазнице предвиђен је за 48 месеци односно крајем 2027. године".

 

Извор: званични Инстаграм и Фејсбук налог градоначелника Крагујевца Николе Дашића